Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
RFID Etiketleri Bir Gün Hayatınızı Kurtarabilir - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

RFID Etiketleri Bir Gün Hayatınızı Kurtarabilir

Tansiyon, kalp hızı ve nefes gibi verileri ölçebilen bir RFID teknolojisi geliştirildi

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
RFID Etiketleri Bir Gün Hayatınızı Kurtarabilir
Günlük kıyafetlerinizin tansiyon, ateş, vb. sağlık değerlerini ölçtüğünü ve cep telefonunuza raporladığını hayal edin. Geliştirilen yeni teknolojiler ile akıllı kıyafetler dönemi çok da uzak görünmüyor.

Çeşitli anormallikler hakkında erken uyarı sistemi geliştirmek için vücudun sürekli olarak izlenebilmesi, insan yaşamı için büyük bir atılım olabilir. Fakat bu tür bir teknolojinin yaygınlaşabilmesi için kişilerin günlük rutinlerinde mümkün olan en düşük seviyede etkilemesi gerekir. Doğal olarak hiç kimse vücudunda kablolar ve elektrotlarla dolaşmak istemeyecektir.

Cornell Üniversitesi'nden araştırmacılar devrim niteliğinde bir proje üzerinde çalışıyorlar. Araştırmacılar kalp atış hızı, kan basıncı ve nefes alma gibi hayati özelliklerini herhangi bir kıyafet üzerine yerleştirilebilen küçük bir RFID etiketinden görüntüleyebilen bir sistem geliştirdi. Çalışmaya ilişkin makale geçtiğimiz günlerde Nature Electronics dergisinde yayınlandı.

Cornell Üniversitesi'nden Profesör Edwin Kan ve lisansüstü öğrencisi Xiaonan Hui tarafından geliştirilen teknoloji, radyo dalgalarına ve yakın alan algılama özelliğine dayanıyor. Araştırmacılar küçük bir anten ve RFID etiketi kullanarak gerçekleştirdikleri sunumda, kişilerin kalp atış hızı, kan basıncı ve solunum önlemlerini başarılı bir şekilde tespit edebildiler.

Yakın dönemde, teknolojinin hastanelerde kullanılması planlanıyor. RFID teknolojisi uygulamaya geçtiğinde, hastalar ölçüm için ayrı ayrı makinelere bağlanmak zorunda kalmadan ölçümler yapılabilecek. Çalışmalarının bir parçası olarak gerçekleştirilen bir deneme uygulamasında, sistemin aynı kablosuz iletişim kanalı üzerinden aynı anda 200'den fazla etiketi algılayabileceğini gösterildi.



Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın