Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
ABD Yapay Zeka Yarışında Rusya ve Çin'in Gerisinde Mi Kaldı? - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

ABD Yapay Zeka Yarışında Rusya ve Çin'in Gerisinde Mi Kaldı?

Raporlar, önümüzdeki yıllarda askeri alanda kıyasıya bir rekabetin yaşanacağını ortaya koyuyor.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
ABD Yapay Zeka Yarışında Rusya ve Çin'in Gerisinde Mi Kaldı?
Çarşamba günü yayınlanan yeni bir rapora göre Rusya ve Çin, silahlı yapay zekâ ile teknolojilerinde devrim yapmak istiyor ve bu yarışta ABD şimdiden geride kalmaya başladı bile.

Newsweek gazetesinin haberine göre hükümet veri analizi grubu Govini ve eski Savunma Bakan Yardımcısı Robert Work'den gelen rapora göre, Amerika'nın iki büyük askeri rakibi yapay zeka alanında hızla ilerliyor. Amerikan bu endişeleri rakiplerinin son zamanlardaki önemli atılımlarından kaynaklanıyor.

Rusya'nın Android Technics ve Rus askeri araştırma ajansı Advanced Research Fund tarafından tasarlanan iki ayaklı bir robotu, silah kullanma ve araba sürme gibi sayısız karmaşık insan görevlerini yerine getirebiliyor. Yapay zekayı askeri teknolojinin her alanında geliştiren Rusya, cruise füzeleri ve dronlarında da yapay zeka kullanıyor.



Rusya, ayrıca geçtiğimiz hafta, silah kullanan NES Projeksiyon (FEDOR) robotunu uzaya göndermek üzere ilerleme kaydedildiğini açıkladı . Gelişmiş robot un Rusya'nın uzay aracı Federatsiya'yı 2020 yılına kadar yörüngeye yerleştirmesine yardımcı olması planlanıyor. Savaş teknolojileri alanında da rakiplerine fark atan Rusya, geçtiğimiz yıl Ratnik-3, üçüncü nesil piyade savaş kıyafetini dünya kamuoyuna tanıttı.




İleri teknoloji yarışına giren Çin ise rakipleri ABD ve Rusya'yı geride bırakmak için milyonlarca dolar değerindeki yapay zeka yatırımlarını ilan etti. Üniversitelerden, bireysel girişimcilere kadar yapay zeka alanındaki araştırmalar, devlet tarafından destekleniyor.

ABD ordusu, F-35 Lightning Jet II de dahil olmak üzere en güçlü silahların bazılarında yapay zekayı kullanıyor. Kania ve Work and Govini tarafından hazırlanan raporlarda, Başkan Donald Trump’ın , uzun vadeli bir strateji oluşturulması için çağrıda bulunuyor.

Raporlar, önümüzdeki yıllarda askeri alanda kıyasıya bir rekabetin yaşanacağını ortaya koyuyor.
 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın