Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
İşletmelerde başlangıç seviyesi ekonomik kameralar kullanılır mı? - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

İşletmelerde başlangıç seviyesi ekonomik kameralar kullanılır mı? Evet, demeden önce tekrar düşünün!

İşletmenizin güvenlik sistemi için ekonomik segment tipi bir IP kamerası satın almadan önce yazımızı okuyun.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
İşletmelerde başlangıç seviyesi ekonomik kameralar kullanılır mı? Evet, demeden önce tekrar düşünün!
Düşük fiyatlı başlangıç seviyesi IP kameralar liderliğindeki küresel ev güvenlik kamerası pazarının 2023 yılına kadar 8 milyar dolar değerine ulaşması bekleniyor. Kamera başına ortalama 30 dolardan başlayan  IP güvenlik kameraları, kolay kurulum ve telefonunuzdan istediğiniz an ulaşmayı vaat ediyor.

Tüketici tabanlı, IP kamera modelleri o kadar popüler ve kullanımı kolay hale geldi ki bir çok kişi bunları işletmelerinde kullanıp kullanamayacağını merak ediyor. Cevap, küçük işletmeler için bu kameralar nitelikli evet, ancak büyük işletmeler için aynı durum geçerli değil.

Ekonomik güvenlik kameralarının özellikleri
Günümüzün ucuz güvenlik kameraları bile son zamanlara kadar yalnızca kaliteli ve pahalı sistemlerde bulunan çok sayıda özellike birlikte geliyor. HD video, dahili LED aydınlatma, ses kaydı için mikrofonlar, çift yönlü ses, dış hava koşullarına dayanıklılık, PTZ, kızılötesi (IR) hareket algılama, IR gece görüşü, video yakalama özelliği gibi özellikleri içeriyor.

Bu kameraların büyük çoğunluğu elektrik prizine veya USB bağlantı noktasınna bağlanarak çalışır. Mevcut kişisel WiFi ağınızdan bir IP adresi atamanız, bazı temel yapılandırmaları ayarlamanız ve ardından yazılım kullanarak kamerayı yönetmeniz oldukça kolaydır.

Kamera donanımı genelde vaat edilen özelliklere yakın olmakla birlikte kameraların ve yazılımın kalitesi için aynı şeyi söylemek çok da mümkün değildir. Yazılım programlarının birçoğu çeşitli kameralar için ortak olarak kullanılmaktadır ve kameranızda bulunmayan  seçenekleri de gösterecektir. Bazı yazılımlar o kadar kötü kodlanmıştır ki biraz programlama bilen herkes güvenlik sızıntılarını açıkça görebilir.

Diğer kamera yazılımlarının ise kullanışlı arayüzleri vardır ama onlarda da çok fazla özelliğe sahip değildir. Üstelik tüketici kamera yazılımlarının çoğu, aynı anda tek bir kamera ile çalışacak şekilde tasarlanmıştır. Tüketici seviyesindeki tüm  yazılımlara kötü demek mümkün olmasa da, açıkça bu segmentteki birçok güvenlik kamerası üreticisi, donanımla daha çok ilgilenir ve yazılım söz konusu olduğunda aynı kalite kontrolüne ve endişesine sahip değildir.

Profesyonel güvenlik kameralarının özellikleri
Profesyonel güvenlik kamera sistemleri dolar cinsinden 3-4 haneli rakamlarla başlar, onlarca ve hatta yüzbinlerce dolara kadar çıkar. Peki bir güvenlik kamera sistemini kurumsal hale getiren özellikler nelerdir?

1. Daha iyi donanım. Profesyonel güvenlik kameraları birinci sınıf ve sağlam donanımlardır. Günümüzün daha ucuz tüketici kameralarının birçoğu daha düşük bir fiyat noktasında aynı özelliklere sahip gibi gözükebilir, ancak 30 dolar ödeyerek 3000 dolarlık bir sistemle aynı kaliteyi elde edemezsiniz. Bir profesyonel güvenlik kamerası genelde daha geniş bir görüş alanını, daha net bir şekilde, daha ayrıntılı olarak kapsar. Pan-tilt motorları daha güvenilir ve daha hızlıdır. Harici kamera muhafazası daha iyi malzemelerden yapılmıştır ve daha dayanıklıdır. Kablosuz sinyaller daha güçlüdür. Ekonomik segment kablosuz kameraların iddia ettiği mesafeler ne olursa olsun, pratik kullanımda bunların geçerli değildir ve belirtilen değerin kabaca yarısına sahip olacağınız anlamına gelir. Profesyonel bir kamera genellikle daha iyi bir cam lense sahiptir ve tüketici sınıfı kameralarda kullanılan lenslerden bile daha iyi performans gösterir. İşletme ihtiyaçları için tasarlanan kameralar ve bileşenleri, tüm sorunlarla başa çıkabilmek için önceden test edilmiştir.

2. Birden fazla video akışı. Profesyonel güvenlik kameraları genellikle aynı anda birçok gerçek zamanlı kamera görüntüsü yayınlayabilen ve bazı görüntülere statik olarak odaklanan özel televizyonlarla birlikte gelir. Bir ekonomik güvenlik kamera konsolu, aynı anda yalnızca bir kamera akışı gösterir. Ancak, üst düzey tüketici sistemlerinin bazıları bilgisayarda birden fazla video akışının gösterilmesine izin verir. Fakat çoğu ekonomik segment kamerasında oldukça sınırlı sayıda kamera arasında geçiş yapmanıza izin verilir. Videoyu farklı bir kamerada görüntülemek için geçerli kamerayı geri çekmeniz ve başka bir kamerayla oturum açmanız gerekir. Bu zorluk gibi gelmeyebilir, ancak özellikle farklı kameraları düzenli olarak kontrol etmek isterseniz büyük bir zaman kaybı olabilir.

3. Uzun süreli depolama. Profesyonel kamera sistemleri genellikle video trafiğinin otomatik olarak aylarca depolanmasına izin verecek kapasiteye sahiptir. Birçok ekonomik segment kamerası, yalnızca kullanıcı özel olarak talimat verdiğinde video kaydeder. Depolama kapasitesi sabit disk alanı ile sınırlıdır. Tüm kurumsal sistemler otomatik olarak bir ay boyunca veya daha uzun sürelerde veri saklarlar. Tüketici kameraları sıklıkla varsayılana ayarlandığından, kullanıcı akışın kaydedildiği anda aktif olarak kamerayı izlenmiyorsa çoğu kez önemli olaylar kaçırılır.

4. Hava koşullarına dayanıklılık. Hava koşullarına dayanıklı olduğunu iddia eden bir profesyonel segment kamera muhtemelen bir kasırgaya dayanıklıdır. Aynı iddada bulunan bazı ekonomik segment kameraları ise genellikle hafif bir yağmur ya da kardan hasarla çıkar.

5. Profesyonel kurulum. Bir profesyonel güvenlik kamera sistemi, genellikle, sormanız gereken tüm soruları bilen ve neye sahip olduğunuzu gösteren deneyimli bir profesyonel tarafından kurulur. Size tavsiyelerde bulunurlar, seçenekler gösterirler ve ardından kurulum, yapılandırma ve eğitim sağlarlar. Tüketici kameraları ise nadiren gerçek bir destek verirler ve destek denilen şey de web sitelerinde veya çevrimiçi talimat kitapçıklarında yer alan birkaç paragraftır.

6. Daha iyi bir yazılım. Hiç şüphesiz, profesyonel sistemler daha iyi bir yazılıma sahiptir. Profesyonel segment kamera sisteminin yazılımının kalitesinden şikayet edenler, genellikle ekonomik segment sistemleriyle yeterince zaman geçirmemiştir. Birçok tüketici sistemi piyasaya sürüldükten sonra güncellenmez. Bu segmentteki ürünlerde, müşterileri daha iyi bir ürün elde etmenin meşru bir yolu olarak, eski kamerayı kullanılabilir hale getirmek yerine, çoğunlukla en yeni kameralarına ve sürümlerine yönlendirirler. Bir ekonomik segment kamerası satın almadan önce, mevcut kullanıcılardan yazılımın nasıl olduğunu, içerdiği hataları ve tüketicilerin yazılım yükseltmeleri arasında ne kadar beklemek zorunda kaldıklarını mutlaka öğrenin.

Öneriler
Küçük işletmeler, yukarıda açıklandığı gibi, ekonomik segment kameralarının doğası gereği zayıf olan yönlerini anladıkları sürece, sistemlerini birkaç tüketici güvenlik kamerasıyla kurabilirler. Bu kameralarının yeteriz kaldığı, ancak bütçelerinden ötürü pahalı kameraları tercih edemeyen işletmeler ise profesyonel kamera üreticilerinin high-end adı verilen üst seviye tüketici kameralarına yönelebilir. Kilit nokta, güvenlik kamera sisteminizden ne beklediğinizi anlamak ve ne kadar ödeme yapabileceğinizi bilmektir.
 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın