Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Hırsızlara geçit yok! Değerli eşyalarınızı böyle koruyabilirsiniz - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Hırsızlara geçit yok! Değerli eşyalarınızı böyle koruyabilirsiniz

Bu fikirler daha önce hiç aklınıza gelmemiş olabilir! Deneyin ve değerli eşyalarınızı güvence altına alın.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Hırsızlara geçit yok! Değerli eşyalarınızı böyle koruyabilirsiniz
Ev güvenliği söz konusu olduğunda, evinizde nakit, mücevher ve diğer değerli eşyaların güvenliğini nasıl sağlayacağınızı tartışmak kaçınılmazdır. Ev güvenliği istatistikleri , en çok nakit ve takıların çalındığını ortaya koyuyor.

Büyük miktarlarda nakit, değerli mücevher ve pahalı sanat eserleri söz konusu olduğunda her şeyi bir kasada saklayamazsınız. Sonuçta, müthiş bir pırlanta küpeye ya da değerli bir saate sahip olmanın keyfini çıkartmak isteyebilirsiniz. Maddi varlıklarınızı korumak ama aynı zamanda kendinizi zevklerinizden mahrum bırakmamak için iyi haberler de var.

Para, mücevher ve diğer yüksek değerli eşyalarınızı hırsızlıktan korumanın yaratıcı yolları şte, ipuçları!

Nakit para, mücevher ve diğer eşyalarınızı güvende tutmak istiyorsanız, öncelikle evinizi hırsızlığa karşı korumalısınız. Bir ev güvenlik kamerası hırsızlar için mükemmel bir caydırıcılık etkisine sahiptir. Güvenlik kameraları önceleri yüksek maliyetlere sahipti ve bu yüzden sadece yüksek gelir grubundaki kişiler tarafından kullanılıyordu. Artık bu durum geçerli değil. Modern ev tipi IP güvenlik kameraları ucuz olduğu kadar, kolay kurulum ve kullanıma sahip.

1.  Güvenlik Kameraları ve Alarm Sistemleri Edinin.
Güvenlik kameraları hırsızları yakalamak ve çalınan eşyalarınız hırsızlık sonrasında bulmak için polise video kanıtları sunar. Nakit para ve değerli eşyalarınızı evde güvende tutmak için genellikle saklama kutularını düşünmemek gerekir. Değerli eşyalarınızı hırsızlardan uzak tutmak istediğinizde, bazen en iyi strateji, bu eşyaları görünmez hale getirmektir.

2. Paranızı Yaratıcı Yerlerde Saklayın.
Bir hırsız bir eve girdiğinde, özellikle görkemki bir eve talipse, aradığı ilk şey bir kasadır. Ne yazık ki, kötü adamlar, sizin gibi, kasaların en değerli eşyalarını saklandığı yerlerde olduğunu biliyor! Üstelik birçok ev tipi kasa, göründüğü kadar dayanıklı değildir. Bu nedenle, paranızın çalınmasını önlemek istiyorsanız, kasadan başka alternatifleri düşünmeyi deneyin. İşte, para saklamak için en iyi yerler!

En sevdiğiniz kitabının içine- Paralarınızı, kitaptan dışarıya çıkmayacak şekilde, sayfaların arasına yerleştirin ve tekrar rafınıza koyun. Sınırlı bir süre içinde işlerini halledip gitmek isteyen hırsızlar, kitaplara vakit kaybetmek istemeyecektir.
Derin dondurucu torbasını deneyin. Paralarınızı bir dondurucu torbasına yerleştirin, dondurucunuzun ya da buzdolabının en arkasına yerleştirin. En meraklı hırsız bile dondurucuyu genellikle pas geçer.

Eski bir kavanozun veya plastik şişenin içine- Şeffaf olmayan bir plastik şişe veya eski bir kavanoz para saklamak için harika bir seçimdir. Para dolu kavanozları ve şişeleri, mutfak çekmecelerinden banyoya kadar aklınıza gelebilecek her yere taşıyabilirsiniz.

Çorap çekmecesinin içine- Çoraplarınızı bir kasaya dönüştürebilirsiniz. Paralarınızı rulo haline getirin ve çorabın içine koyun. İç içe olacak şekilde çorapları katlayın ve çorap çekmecesinin en arkasına yerleştirin.

Bahçeye ya da saksıların içine- Gerçek bir hazine avına çıkmak istiyorsanız, paralarınızı güvenli bir kavanoz ya da plastik şişenin içine doldurup, bahçeye ya da balkondaki büyükçe bir saksının içine gömebilirsiniz. Hazineyi kazmaya gidinceye kadar yerini unutmamak için bir gösterge kullanmayı ihmal etmeyin.

3. Eşyalarınızı Alışılmadık Yerlerde Gizleyerek Koruyun

Takıları ve mücevherleri saklamak için en kötü yer mücevher kutusundur. Evdeki kasalar hırsızın arayacağı ilk şey olabilir, ancak mücevher kutuları muhtemelen ikinci sıradadır. Günlük takılarınız için kutu kullanmaktan çekinmeyin, ancak altın ve pırlanta mücevherleriniz konusunda biraz daha yaratıcı olabilirsiniz.

Yapay bitkilerin altına- Sıradan bir gözlemci için bile taze çiçeklerle dolu bir vazo iç açıcı görünür. Değerli takılarınızı vazo tabanına yerleştirebilirsiniz. Bir hırsızın vazo boşalttığı nadiren görülmüştür.

Çekmece altlarına- Kolay olması için pahalı mücevherleri yatak odasında saklamak pratik bir çözümdür. Örneğin bir şifonyerin alt kısmı mükemmel bir saklana yeridir. En sevdiğiniz parçaları bir zarfa koyun, kapatın ve çekmecenin altına sıkıca bantlayın.

Eski bir kahve fincanının içine- Hırsızlar genelde oturup bir fincan kahve içmek için vakit harcamaz. Bu da kahve fincanlarını mücevherler için pratik bir saklanma yerleri yapar. Sadece bir fincan seçin, en sevdiğiniz parçaları ekleyin ve mutfak dolabınızın arkasına yerleştirin.

Raftaki sahte bir kitabın içine- Sahte kitap biraz klişe olabilir, ancak gerçek gibi gözüktüğü sürece sorun çıkartmayacaktır. Büyük bir kitap, saatinizden pahalı kol düğmelerine kadar her şeyi saklamanız için bol miktarda yere sahiptir.

4. Diğer Güvenlik İpuçları
Ev güvenlik kameralarını kurmanın yanı sıra nakit ve değerli eşyalarınızı güvence altına alıp onları hırsızlıktan korumak için;
• Evinizde büyük miktarda nakit bulundurmaktan kaçının. Ne kadar çok nakit o kadar çok risk demektir.
• Evinizi hırsızlar için cazip bir hedef haline getirmeyin. Pahalı mücevherlerinizin kutularını çöp kutusuna atmayın. Bu hırsızlar için "Evimde değerli eşyalar, bilginize" demekle neredeyse eş değer bir ifadedir.
• Cüzdanınızı, arabanızın ya da şirketinizin anahtarlarını asla çantanızda ya da ceketinizin bulundurmayın. Kendinize bir yer belirleyin ve gece uyumadan önce eşyalarınızı orada saklayın. Hırsızlar bir eve girdiğinde, etrafta baktıkları ilk şey el çantaları ve ceket, palto gibi kıyafetlerdir. Akşamdan çantanızı hazırlayıp girişe koyarsanız, herhangi bir hırsızlık durumunda, hırsıza kendi ellerinizle hediye paketi yapmış olursunuz.
•  Değerli eşyalarınızı sigortalayın. Sigorta masrafları birçok kişi için can sıkıcıdır. İnsanların büyük bir kısmı hırsızlığa uğrayabileceğini düşünmez ve belirli bir’’ değer’’ sınırına kadar sigorta primleri ödemeyi gereksiz bulur. Sigorta primleri değerli eşyalarınızın toplam değerinin sadece % 1 -% 3'üdür. Sonradan pişman olmamak için varlıklarınızı bir poliçe ile garanti altına alın.
• Tatil günlerinde ve bayramlarda değerli eşyalarınız için extra güvenlik önlemleri almayı unutmayın. Siz tatil yapabilirsiniz, ancak hırsızlar asla dinlenmezler.



Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın