Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
özel güvenlik, türkiye, avm güvenlik, özel güvenlik sektörü - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Özel Güvenlik Sektörü Yüzde 7 Büyüme Kaydetti

2016 yılı Türkiye pazarı, 12 milyar lira

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Özel Güvenlik Sektörü Yüzde 7 Büyüme Kaydetti
Türkiye'de son yıllarda gelişen özel güvenlik sektörünün, 20 yıldır pazarında yer alan İsveç kökenli Securitas'ın Ülke Müdürü Murat Kösereisoğlu, bu yıl Türkiye pazarının 12 milyar lira olduğunu belirtti. Pazarda Securitas ise 337 milyon liralık ciro oluşturdu. Sektörü değerlendiren Kösereisoğlu, sektörün her yıl yüzde 7 büyüme kaydettiğini dile getirdi.

Kösereisoğlu, AVM'lerin çok yoğun şekilde özel güvenlikçi talep ettiğine dikkat çekerken, kamu kurumlarının içi temizlenirken ve aynı anda 3-5 terör örgütü ile mücadele edilirken, özel güvenliğin çok tercih edildiğine işaret etti. Özel güvenlik sisteminin 'lüks' gruba girdiğine de vurgu yapan Kösereisoğlu, Securitas olarak portföylerindeki müşteri profilinin yıllık 30 milyon lira tutarında güvenlik hizmeti alanın yanında, yıllık 150 bin lira hizmet alanın da olduğunu dile getirdi. Kösereisoğlu, özel güvenliğe talebin yüzde 65'ini sitelerinin güvenliğini sağlayan vatandaşlar ile özel sektörün, geri kalanının ise kamu tarafından olduğunu söyledi.

FİİLEN ÇALIŞAN SAYISI 321 BİN

Sektörde fiilen çalışan sayısının ise 321 bin civarında olduğunu kaydeden Murat Kösereisoğlu, özel güvenlik personeli kimlik sahibi sayısının ise 915 bin olduğunu belirtti.

20 YILDIR TÜRKİYE'DE

İsveçli Securitas'ın 20 yıl önce Türkiye pazarında faaliyet gösterdiğine dikkat çeken Kösereisoğlu, Güvenlik Servis Sağlayıcıları Derneği Başkanı olarak da sektörde yer alıyor. Dünya global güvenlik hizmetleri pazarı satışlarının yıllık 80 milyar dolar olduğunu ifade eden Kösereisoğlu, Türkiye'de bin 406 özel güvenlik şirketinin, 461 özel güvenlik eğitim kurumunun, 89 binden fazla özel güvenlik biriminin bulunduğunu, buralardan sertifika alan kişi sayısını ise 1.5 milyona dayandığını söyledi. Kösereisoğlu, AVM'lerin çok yoğun şekilde özel güvenlikçi talep ettiğine dikkat çekerken, kamu kurumlarının içi temizlenirken ve aynı anda 3-5 terör örgütü ile mücadele edilirken, özel güvenliğin çok tercih edildiğine işaret etti. Özel güvenlik sisteminin 'lüks' gruba girdiğine de vurgu yapan Kösereisoğlu, Securitas olarak portföylerindeki müşteri profilinin yıllık 30 milyon lira tutarında güvenlik hizmeti alanın yanında, yıllık 150 bin lira hizmet alanın da olduğunu dile getirdi. Kösereisoğlu, özel güvenliğe talebin yüzde 65'ini sitelerinin güvenliğini sağlayan vatandaşlar ile özel sektörün, geri kalanının ise kamu tarafından olduğunu söyledi.


Bu Haberin Fotoğrafları
  • Özel Güvenlik Sektörü Yüzde 7 Büyüme Kaydetti


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın