Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Toyota'nın yeni robotu hareketleri gerçek zamanlı olarak taklit ediyor - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Toyota'nın yeni robotu hareketleri gerçek zamanlı olarak taklit ediyor

T-HR3 , 29 Kasım - 2 Aralık tarihleri arasında 2017 Tokyo Uluslararası Robot Fuarında sergilenecek.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Toyota'nın yeni robotu hareketleri gerçek zamanlı olarak taklit ediyor
Toyota denildiğinde akla arabalar geliyor, ancak şirket aynı zamanda gelişmiş robotlar da üretiyor. Toyota’nın 21 Kasım'da açıkladığı 3. Nesil robotu, insan hareketlerini birebir taklit edebiliyor. Toyota'ya göre, yeni robotları bir gün bir gün ev alanlarında, hastanelerde, afet bölgelerinde ve inşaat alanlarında bir robot asistanı olarak görev yapabilir.

T-HR3 olarak adlandırılan 152 cm uzunluğundaki robot, el, kol ve ayak hareketlerini haritalayan özel sensörlerle donatılmış bir insan tarafından çalıştırılmasına izin veren tescilli Master Manevra Sistemi ile kontrol ediliyor. Operatörün kafasına takılan bir ekran ile robottun görüş alanı boyunca hareket etmesi sağlanıyor.

T-HR3 sadece hareketleri tekrar etmekle kalmıyor, aynı zamanda bir kullanıcının eylemlerinin kuvvetini yaklaşık olarak algılayabiliyor. Örneğin, şişirilebilir balon benzeri bir topu zarar vermeden yavaşça kaldırmak gibi hassas görevleri yerine getirebiliyor. Denge yönetimi sayesinde, robot  form değiştirdiğinde bile dengesini yitirmiyor.

Toyota'nın Robotu Bölümü Genel Müdürü Akifumi Tamaoki, " Ekibimiz, T-HR3'deki teknolojiyi, insanlarla bir arada yaşayan ve günlük yaşamlarında onlara yardımcı olan samimi ve yararlı robotlar geliştirmek için kullanmaya kararlı" dedi ve ekledi "İleriye baktığımızda, bu platform için geliştirilen çekirdek teknolojiler, herkese daha iyi hareket kabiliyeti sağlamak için robotların gelecekteki gelişimini ilerletmeye yardımcı olacaktır." dedi.

T-HR3 , 29 Kasım - 2 Aralık tarihleri arasında 2017 Tokyo Uluslararası Robot Fuarında sergilenecek.
 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın