Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Yapay zeka güvenlik sektörünü tümden değiştirecek! - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Yapay zeka güvenlik sektörünü tümden değiştirecek!

Dahua’nın yeni ürünlerinin ve 2018 vizyonunun tanıdıldığı bir etkinlikte söz alan Dahua Teknoloji Başkanı Fu Liquan yapay zeka uygulamalarını değerlendirdi.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Yapay zeka güvenlik sektörünü tümden değiştirecek!
Yapay zeka farklı işletmeleri etkileyen kaçınılmaz bir eğilim haline gelirken, en büyük dönüşümü güvenlik sektöründe yaratıyor. Akıllı algoritmalar sayesinde alışılagelmiş ‘’ güvenlik’’ tanımı yerini çok daha kapsamlı uygulamaları içeren ‘’akıllı sistemlere’’ bırakıyor. Derin öğrenme uygulamalarını içeren video güvenlik sistemleri perakende, trafik izleme ve şehir yönetimi gibi alanlarda, daha doğru ve anlamlı veriler sağlayarak, uygulama alanını genişletiyor.

Dahua’nın yeni ürünlerinin ve 2018 vizyonunun tanıdıldığı bir etkinlikte söz alan Dahua Teknoloji Başkanı Fu Liquan yapay zeka teknoloji değerlendirdi. Liquan: "Yapay zekanın güvenlik endüstrisindeki son gelişmeleri nasıl yönlendirdiğini gördük. Geçmişte, endüstri, yüksek çözünürlüğe, 4K, 8K ve hatta 12K'ye kadar yüksek kaliteli videolar üretmeye gayret gösteriyordu. Şimdi odak noktası, kullanıcıların analiz raporlarıyla birlikte belirli video verilerini hızla almalarını sağlamaya yönelik. "dedi.

Yapay zekanın güvenlik uygulamalarındaki yükselişinin ardında yatan en önemli faktörlerden birini şehirlerde kurulan milyonlarca kameradan elde edilen metaveriler oluşturuyor. Metaveriler video sistemlerinin derin öğrenme için ihtiyacı olan veriler sağlarken, veri örnekleri arttıkça sistem daha güçlü hale geliyor.

Bilgisayar gücündeki son gelişmelerle birlikte yapay zeka farklı sektördeki işletmelere güvenliğin yanı sıra ek faydalar da sağlıyor. Yapay zeka uygulamaların sağladığı avantajları değerlendiren Liquan: ''Örneğin, ulaşım sektörünü ele alalım. Plaka tanıma uygulamaları ile fiziki araç bilgileri ile polisin trafik izleme video verileri birleştirildiğinde, yapay zeka ve veri merkezli video güvenlik sistemlerinin bir şehrin yönetimini nasıl ilerletebileceğini öngörebiliyoruz. "dedi.

Yapay zekanın çeşitli sektörlerdeki etkisine de değinen Liquan "Yapay zeka ve güvenlik teknolojilerinin entegrasyonu ana eğilim haline geldi. IoT bağlantısı ve bulut depolaması gibi diğer teknolojik gelişmeler eşliğinde, yapay zeka ayrıca önümüzdeki birkaç yıl içinde güvenlik ekosistemini önemli ölçüde değiştirecek. " dedi.

Dahua’nın 2018 yılı için odağını, hizmet sağlayıcılar için video odaklı akıllı IoT çözümleri ve teknolojilerini sunmak olduğunu söyleyen Liquan, Dahua uzmanlığının kanıtı olarak, KITTI Flow 2015 Benchmark ve PSPO 3D ve FaceImage yüz tanıma sistemi gibi çeşitli yarışmalarda alınan birincilikleri ve geliştirdikleri teknolojileri gösterdi.
 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın