Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Mezbahalara Güvenlik Kamerası Zorunluluğu Geliyor - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Mezbahalara Güvenlik Kamerası Zorunluluğu Geliyor

İngiltere'de 2018 yılında yürürlüğe girecek olan hayvan koruma yasası ile tüm mezbahalar kamera sistemi ile denetlenecek.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Mezbahalara Güvenlik Kamerası Zorunluluğu Geliyor
Hayvan istismarı vakalarındaki artış nedeniyle harekete geçen İngiliz hükümeti, bütün kesimhaneleri güvenlik kamerası sistemine geçirme karar aldı. Tüm uygulamaların an be an kaydedileceği sistemde, herhangi bir kesimhane çalışanı kuralları ihlal ederse, anında müdahale edilebilecek.

Yapılan düzenlemeler ile işçilerin hayvanları öldürmeden önce acıyı en aza indirmesi ve suistimallerin önüne geçilmesi planlanıyor. İngiltere’de hayvan hakları grupları tarafından yapılan ve kamuoyu ile paylaşılan gizli kamera çekimlerinde, işçilerin hayvanlara uyguladıkları çeşitli işkenceler çok sayıda kesimden tepki toplamıştı. İngiliz kamuoyunun tepkileri sonucunda kesimhanelere güvenlik kamerası sistemi getirilmesi kararlaştırıldı.

The Independent gazetesinin haberine göre yeni kanun 2018 yılının başında tanıtılacak ve ilkbahara kadar tüm tesislerin güvenlik altyapıları hazır hale getirilecek. Yeni uygulama ile hayvanların bulunduğu tüm alanlarda kamera ile kesintisiz gözetim yapılacak.

Veteriner hekimler, son 90 günlük görüntülere sınırsız erişime sahip olacaklar. Uzmanalar yiyecek ve hayvan güvenliğinin yasal standartlarına aykırı olan herhangi bir şeye tanık oldukları takdirde, işçi hakkında kovuşturma açabilecek veya işyerinin faaliyetlerini durdurabilecekler.
Karar verme sürecinde yer alan grupların çoğu zorunlu yeni uygulamayı desteklerken, İngiliz Veteriner Birliği, hareketi " zorunlu " olarak nitelendirdi.

Bağımsız Et Sağlayıcıları Derneği mezbahalarda kamera sistemini destekliyor ancak görüntülerin saklanmamasını veterinerlerin sadece kesimhanelerin canlı yayınlarına erişebilmesini talep ediyor. Dernek yönetimi, çalışanların eylemlerinin 90 gün boyunca kaydedilmesi durumunda, iş gücü sürekliliğinin sağlanmasının daha zor olabileceğiniden endişeleniyor.

 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın