Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Dünyanın en küçük helikopteri ile tanışın! Black Hornet sadece 18 gram - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Dünyanın en küçük helikopteri ile tanışın! Black Hornet sadece 18 gram ve avuçiçi büyüklüğünde!

Neredeyse bir oyuncağı andıran mini helikopter, 25 dakikalık uçuş süresi ile yüksek çözünürlüklü video görüntüleme yapabiliyor.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
 Dünyanın en küçük helikopteri ile tanışın! Black Hornet sadece 18 gram ve avuçiçi büyüklüğünde!
Sadece 18 gram ağırlığa sahip avuç içi boyutunda bir mini helikopter olan PD-100 Black Hornet, gerçek zamanlı video görüntüleme için 25 dakika boyunca uçabiliyor.

Prox Dynamics tarafından üretilen ve avuç içi boyutunda bir minyatür helikopter olan PD-100 Black Hornet kişisel keşif sistemi olarak tanımlanıyor. İngiliz ve ABD ordularında özelleştirilerek kullanılan Black Hornet zorlu zemin ortamlarında çalışan askerler ve küçük birimler için cep boyutunda bir havadan gözetleme cihazı olarak çalışıyor.




Askeri kullanım dışında arama kurtarma, keşif gezileri , kuş bakışı görüntü, nesne tanımlama kalabalık kontrolü ve nükleer altyapıların incelenmesi gibi insan erişiminin sınırlı olduğu alanlar için tasarlanan Black Hornet, helikoptere ek olarak bir baz istasyonu ve ekran ile beraber geliyor. Daha güçlü veri bağlantısı için harici anten kullanılabiliyor.



Sadece 16 gram ağırlığa sahip, minyatür helikopter PD-100 Black Hornet’te 3 kamera bulunuyor. Toplam sistem ağırlığı ise sadece 1.3 kg olarak belirtiliyor. Kameralardan elde edilen görüntüler dijital veri bağlantısı üzerinden gerçek zamanlı olarak aktarılıyor. GPS navigasyon sistemi ile uzaktan kumanda edilen mini helikopter, 25 dakikalık uçuş süresine sahip.

Black Hornet’in en önemli avantajı, nano sensörler ile çalışması. Helikopter böylece diğer hava araçları için risk oluşturmazken, hava sahası koordinasyonu olmadan herhangi bir zamanda hemen hemen her yerde çalıştırılabiliyor. Helikopterin küçük boyutu ve elektrik motorları, kısa mesafelerde bile neredeyse duyulmaz ve görülmez hale gelmesini sağlıyor.


   


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın