Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Yeni Hikvision DarkFighter X Serisi İle - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Yeni Hikvision DarkFighter X Serisi Sınırları Zorluyor

Hikvision yüksek gece görüş sağlayan yeni teknolojisini piyasaya sundu.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Yeni Hikvision DarkFighter X Serisi Sınırları Zorluyor
Bilinen suçların %70’inden fazlası gece karanlığında meydana geliyor. Hikvision bu istatistiği değiştirmek ve adli kanıt olarak sunulabilecek bilgileri yakalamak için gece karanlığında bile derinlemesine gözetim sağlayan, güvenlik kameraları geliştirmeye devam ediyor.

Güvenlik kameraları için ışık seviyesi hayati önem sahiptir. Ancak geliştirilen yeni gece görüş teknolojileri bu sorunun üstesinden gelebiliyor. Hikivision, kullanıcıların güvenlik ihtiyaçlarını en üst seviyede karşılamak için devrim niteliğinde gece görüş yeteneklerini geliştiren DarkFighterX güvenlik kamerası serisini kullanıma sundu.

DarkFighterX Serisi kameralar, insanın görme duyusunu ilk önce insan gözünü taklit ederek genişletiyor. Parlaklığı ve renkleri yakalayarak birleştiren iki farklı sensör kullanılarak son derece düşük ışıklı ortamlarda bile etkin gözetim yapılabilmesi sağlanıyor.

İnsanlarda, iki tür fotoreaktif hücre (çubuklar ve koniler), gözün retina olarak bilinen arka iç yüzeyinde bulunurlar. Bu ışığa duyarlı bu iki hücre türü, çevremizdeki görünür dünyayı yakalamak için bağımsız olarak farklı işlevler gerçekleştirir: Parlaklığa tepki verir ve renkleri belirler. Beyin ise bilgileri tek bir görüntüye dönüştürür.



Hikvision DarkFighterX teknolojisi, insan gözünün görme biçiminden esinlenerek geliştirildi. Kameranın kızılötesi (IR) sensörleri insan gözünün görmediği, "parlak" olan kızılötesi ışığı gözlerdeki çubuklara benzer şekilde yansıtıyor. Kızılötesi sensörler sadece siyah beyaz olarak iletim yaparken, kameradaki görünür ışık sensörleri yukarıda belirtilen koniler gibi aynı renkleri algılıyor. Her iki sensör de aynen gözlerimizdeki çubuklar ve koniler gibi tek bir lensin arkasında yer alıyor.

Yeni seri  video ve görüntüler oluşturmak için ışığın iki spektrumunu birleştiriyor. Hikvision bu teknolojiye bi-spektral teknoloji olarak tanımlıyor. Sonuç olarak DarkFighterX daha yüksek parlaklık, daha iyi renk uyumu, daha keskin kenarlar ve daha az gürültü ve bulanıklık sağlıyor.


Hikvision DarkFighterX teknolojisi, 0.001 lüks gibi en düşük ışık seviyelerine kadar renkli ve keskin görüntüler sağlıyor. Kameralar, bant genişliği performansını artırmaya ve veri depolama gereksinimlerini azaltmaya yardımcı olan H.265 + akıllı codec'i destekliyor. Derin öğrenme algoritması, saldırı tespiti, hat geçişi algılama, insan vücudu algılama ve otomatik izleme gibi akıllı işlevlerle etkinlik doğruluğunu önemli ölçüde geliştiriliyor.

Gece karanlığındaki suç miktarını azaltmak ve gözetim yeteneklerini geliştirmek için tasarlanan yeni DarkFighterX şehirlerdeki suç oranların yüksek olduğu yerlerde, sokaklarda, perakende merkezlerinde ideal bir güvenlik çözümü olarak sunuluyor. Ayrıca nehirler, göller ve plajlar, ormanlar, meydanlar, tarihi anıtlar ve daha fazlası gibi turistik ve doğal yerler de DarkFighterX tarafından izlenebiliyor. Kritik altyapı yerleri genellikle suçlular için en önemli hedeflerdir. Limanlar, elektrik ve diğer enerji santralleri, demiryolları, havaalanları ve uluslararası sınırlar, DarkFighterX serisinin uygulama alanı için örneklerden sadece birkaçı olarak sıralanıyor. Geniş bir alanı kapsayan çözümlerle güvenlik personeline karanlıkta bile daha önce gördüklerinden çok daha fazlasını görme imkânı veriyor.

DS-2DF8225IH-AEL (W) DarkfighterX 2MP 25 × IR Network Speed ​​Dome Kamera

• 2 x 1 / 2.8 "progresif tarama CMOS sensörü
• 1920 × 1080 çözünürlük
• 25X Optik Zoom
• Min. Aydınlatma:
Renk: 0.001 Lux @ (F1.5, AGC AÇIK)
B / W: 0.0001 Lux @ (F1.5, AGC AÇIK)
IR ile 0 Lux
• Akıllı İzleme
• Akıllı Algılama
• 200m IR mesafesi
• Opsiyonel silecek (-W)
• Hi-PoE / 24VAC güç kaynağı
• H.265 + / H.265 

 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın