Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Mağazalarda en çok tasarım kıyafetler ve çantalar çalınıyor! - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Mağazalarda en çok tasarım kıyafetler ve çantalar çalınıyor!

Perakende hırsızlık ve dolandırıcılık suçlarında artış var.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Mağazalarda en çok tasarım kıyafetler ve çantalar çalınıyor!
Organize perakende suçlar her ölçekteki perakendecinin en büyük zorluklarından biri olmayı sürdürüyor. Hemen hemen her ülkede her gün meydana gelen suçlar, bir önceki yıla kıyasla daha akıllı ve daha agresif bir gelişim gösterirken, bazı durumlarda suç unsurları mağaza çalışanları ve alışveriş yapan kişilere bile yönelebiliyor.

Ulusal Perakende Federasyonu'nun 13. yıllık Organize Perakende Suçları çalışmasının sonuçları, organize suçların perakendeyi sürekli artan oranda etkilemeye devam ettiğini ortaya koydu. Amerikada 63 perakende temsilcilisiyle yapılan anket sonuçlarına göre organize suçlar bu yıl da işletmeler için ciddi mali kayıpları beraberinde getirdi.

En çok çanta ve kıyafet çalındı

Anket, şirketlerin yüzde 96'sının geçtiğimiz yıl organize perakende suçlarını deneyimlediğini ortaya koydu. Suçlardan gelen mali kayıplar, 1 milyar dolarlık satış başına ortalama 726.351 dolar oldu.

Ankete göre perakende mağazalarında bu yıl en çok çalınan eşyalar arasında tasarım kıyafetler, kot pantolon, traş makinesi ve tasarım çantalar yer aldı.

İade Dolandırıcılığı Artmaya Devam Ediyor
Anketin ortaya koyduğu önemli başlıklardan biri, perakende sektörü için ciddi bir zorluk oluşturmaya devam eden iade dolandırıcılığı oldu. Perakendeciler, satın alma işlemlerinin yüzde 11'inin iadeye dönüşmesini beklerken, iade edilen ürünlerin sahte çıkma olasılığının %11 olduğu belirtildi. Ankette online olarak satın alınan ancak mağazaya iade edilen ürünlerin iade oranlarının da benzer olduğu, ancak dolandırıcılık oranının % 9 ile daha düşük gerçekleştiği yer aldı.

İade dolandırıcılığına maruz kalan perakendeciler, en yaygın yöntemin %68 oranında çalınan malların iadesi olduğunu belirtirken, diğer yöntemlerin;
%65 dolandırıcılık 
%57 hileli veya çalma yoluyla alınan ürünlerin iadesi 
%54 organize suç grupları (yüzde 54), 
%40 kullanılmış ürün iadesi
%29 sahte evrak düzenleme olarak belirtti.


 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın