Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
3. Havalimanına Robot Personeller Geliyor! - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

3. Havalimanına Robot Personeller Geliyor!

Türk-Çin ortak yapımı IGABOT yolculara rehberlik ve çeviri hizmetleri sağlayacak.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
3. Havalimanına Robot Personeller Geliyor!
Dünyanın en büyük havalimanlarından biri olacak olan İstanbul 3. Havalimanında yolcuları IGABOT isimli robot karşılayacak.
Türk ve Çin ortak yapımı olan robot, çeviri hizmetiyle yolculara yardımcı olurken, aynı zamanda kamera sistemiyle yolcuları tanıyacak.



3. Havalimanı inşaatında incelemelerde bulunan Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan’ı karşılayan IGABOT, Bakanı ‘’Hoşgeldiniz’’ diyerek karşıladı. İnşaatının %73’ünün tamamlandığını belirten Arslan, IGABOT adı verilen Türk- Çin ortak yapımı yeni robot personeli basın mensuplarına tanıttı.

Yeni havalimanında yolcular için yönlendirme ve bilgilendirme uygulamalarında kullanılacak olan IGABOT ayrıca tercümanlık hizmeti de sağlayacak. Yerleşik kamerası ile yolcuları tanıyarak, şüpheli yolcuları kontrol merkezine haber verecek. Havalimanında başlangıç olarak 5 robotun kullanılacağı belirtildi.

Yüksek teknolojinin tüm imkanlarından yararlanılacak olan terminalde, akıllı güvenlik sistemi de hayata geçirilecek. Yolcuların güvenliğini sağlamak için 9.000 adet güvenlik kamerası kurulacak. Girişten uçağa binene kadar tüm yolcu hareketlerinin takip edileceği yeni sistemde, herhangi bir duruma anında müdahale edilebilecek.




Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın