Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Almanya Akıllı SaatleriniYasakladı! - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Almanya Akıllı Saatleri Yasakladı!

Casusluk faaliyetlerinde kullanılabileceği gerekçesiyle, çocuk akıllı saatlerine yasak geldi.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Almanya Akıllı Saatleri Yasakladı!
Almanya telekomünikasyon kurumu Federal Network Agency, çocuklar için akıllı saat yasağını duyurdu ve ebeveynlerini sahip oldukları saatleri imha etmeye çağırdı.

Kurum Başkanı Jochen Homann "Bir uygulama aracılığıyla ebeveynler çocuğun bulunduğu ortamın gizlice dinlemek için bu tür çocuk saatlerini kullanabilir. Araştırmalarımıza göre, ebeveynler saatleri aynı zamanda sınıf öğretmenlerini dinlemek için de kullanıyor." dedi.

Almanya'da birçok üretici tarafından satılan akıllı saatler genelde beş ila 12 yaş arasındaki çocuklara yönelik olarak pazarlanıyor. Bir sim kartı ve sınırlı telefon fonksiyonu içeren saatler, bir uygulamayla ayarlanıp kontrol ediliyor.

Ekim ayında Norveç Tüketici Konseyi (NCC) çocuklar için üretilen bazı çocuk saatlerinde şifreleme olmadan veri iletimi ve depolanması gibi açıkların olduğu gerekçesiyle, akıllı saat kullanımını yasakladı.

Son yıllarda çocuklara yönelik üretilen cihazlar ve uygulamalar, çocukların gizliliğini açısından çeşitli tartışmaları da beraberinde getiriyor. 2015 yılında çocuk oyuncakları üreten VTech hacklenmiş ve 6.4 milyon müşterinin verilerinin yanı sıra çocuk fotoğraf ve sohbet günlükleri ele geçirilmişti.
İnternet bağlantılı bir oyuncak ayı üreticisi de müşterilerin verilerini yanlış yöneterek çevrimiçi erişilebilir hale gelmesine neden olmuştu. Bilgiler daha sonra hackerlar tarafından ele geçirilmiş ve fidye talebinde bulunulmuştu.
 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın