Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Dahua Güvenlik Açıklarını Ortadan Kaldırıyor - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Dahua Güvenlik Açıklarını Ortadan Kaldırıyor

Dahua, geçen ay tespit edilen IP kameralardaki yazılım açıklarını düzelttiğini açıklandı.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Dahua Güvenlik Açıklarını Ortadan Kaldırıyor
Dahua, geçtiğimiz ay, tehdit analiz çözümleri sağlayıcısı Positive Technologies tarafından açıklanan IP kamera yazılım açıklarını düzelttiğini açıklandı.

Şirket tarafından yayınlanan araştırma sonuçlarına göre, güvenlik açığı, bilgisayar korsanlarının IP güvenlik kameraları üzerinde tam kontrol sahibi olmalarına ve kamerayı Mirai gibi bir DDoS saldırısı yapmak için botnet'e dönüştürmesine olanak sağlıyordu.



Dahua, kullanıcıların güvenlik kameralarına ilişkin siber güvenlik endişelerini göz önüne alarak, ürünlerindeki zayıf noktaları ele almak için proaktif bir yaklaşım benimsedi. ASIS 2017’de yeni yaklaşımlarını ‘’Yeni Siber Güvenlik Girişimi Uygulamaları’’ olarak tanıtan Dahua bundan sonraki süreçlerde video gözetim ürünlerinin güvenliğini artırmak için kurulum ve bakım servisleri de dahil olmak üzere daha geniş bir platformda güvenlik seviyesini artıracak.

Güvenlik uygulamaları kapsamında Dahua, son kullanıcıların veya entegratörlerin herhangi bir güvenlik riskiyle karşılaştıklarında Dahua web sitesi üzerinden  indirilebilen ‘’yazılım düzeltme’’ yazılımını piyasaya sürdü. Kullanıcılar herhangi bir güvenlik açığını gidermek için aygıt firmare yükseltmesinden yararlanabildikleri gibi Dahua teknik destek birimlerine başvurabiliyor.

Dahua, ayrıca, güvenlik açığının bu yılın Mart ayı başında yayınlanan güvenlik açığıyla ilgili olmadığını belirtti.



Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın