Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Seagate 2019'a kadar 20 TB HDD üretecek - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Disk savaşları devam ediyor'! Seagate 2019'a kadar 20 TB HDD üretecek

Yeni HAMR teknolojisi tuz tanesinden bile daha küçük bir lazerle kayıt yapıyor.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Disk savaşları devam ediyor'! Seagate 2019'a kadar 20 TB HDD üretecek
Western Digital, Ekim ayında helyum dolu 14 TB kapasiteli yeni bir HDD ürettiğini duyurmuştu. Seagate tarafından beklenen hamle ise çok gecikmedi. Şirket, depolama alanı bakımından pazar lideri olacak 20 TB kapasiteli sabit diskini 2019'a kadar piyasaya sunacağını açıkladı.

Seagate, Isı Destekli Manyetik Kayıt ( HAMR ) olarak adlandırılan yeni bir teknoloji geliştirdi. Tom's Hardware tarafından hazırlanan bir rapora göre, kayıt yüzeyini ısıtarak, gerekli olan bileşenleri manyetize etmek için gereken enerji miktarını büyük ölçüde azaltan  tuz tanesinden bile daha küçük bir lazer kullanıyor.

Öte yandan, Western Digital, Mikrodalga Destekli Manyetik Kayıt teknolojisini kullanıyor ve lazersiz çözümlerin diskler için daha güvenli olduğunu savunuyor. Seagate'in HAMR teknolojisi potansiyel olarak, rakibi Western Digital'in önüne geçmesine izin verebilir. Western Digital şu an kapasite bakımından pazar lideri. Ancak, Seagate 2018 yılında piyasaya sürülmesi planlanan 16 TB HDD üretiminde neredeyse son aşamaya geldi ve daha büyük bir adım olarak 2023’de 40 TB sabit disk üretmeyi hedefliyor.

Önümüzdeki birkaç yıl içinde hem Seagate hem de Western Digital sabit disk teknolojisindeki sınırları zorlamaya devam edecek gibi görünüyor.
 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın