Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Sahte WhatsApp Uygulaması 1 Milyondan Fazla İndirildi - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Sahte WhatsApp Uygulaması 1 Milyondan Fazla İndirildi

Tüm dünyada 1 milyardan fazla kullanıcısı bulunan WhatsApp’ın sahtesi yapıldı.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Sahte WhatsApp Uygulaması 1 Milyondan Fazla İndirildi
Sahtekarlar Google uygulama mağazası, Play Store'u bir kez daha kötü amaçlı uygulamalar için kullandı. Facebook uygulamasından sonra bu defa, tüm dünyada 1 milyardan fazla kullanıcısı bulunan ünlü mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın sahtesi yapıldı. Play Store'da yayınlanan sahte sürüm, bir milyondan fazla kullanıcı tarafından indirildi.

İlk kez Reddit kullanıcıları tarafından bildirilen sahte WhatsApp programı, orijinal programa çok benziyor. Aşağıdaki resimde sol tarafta sahte WhatsApp, sağda ise orijinal WhatsApp yer alıyor.




Uygulamalar ekranından bakıldığında, sahte WhatsApp'ın ikonu görünmüyor.



Sahte WhatsApp sürümünü ilk kez Reddit kullanıcısı DexterGenius keşfetti. Uygulama, yasal WhatsApp Inc tarafından geliştirilmiş gibi görünüyordu, ancak geliştiricinin adına yakından bakıldığında, yazarların adının sonuna gizli bir alan eklendiği ortaya çıktı. Geliştirici, geliştirici adının sonunda 0xC2 0xA0 koduyla görünmez bir alan oluşturdu. Bu sayede Google güvenlik kontrollerini atlatan sahtekârlar, bir milyondan fazla cihazın uygulamayı indirmesini sağladı. Sahte WhatsApp uygulaması Play Store sunucularından kaldırıldı ve yazarını yasaklandı.

Uzmanlar, Google tarafından Play Store'da uygulamaya konan uygulamalar için yapılan otomatik güvenlik kontrollerinin etkisiz olduğuna inanıyor. Geçtiğimiz günlerde WhatsApp gibi Facebook uygulamasının da sahtesi yapılmış ve 10 milyon indirme sayısına ulaşmıştı. Sahte Facebook uygulamasını çok geç fark eden Google, kullanıcıların yoğun eleştirilerine maruz kalmıştı. Son ihlallerden sonra Google’dan resmi bir açıklama yapılmadı.
 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın