Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Yeni biometrik sistem, parmak izini değil, parmak kemiklerini tanıyor! - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Yeni biometrik sistem, parmak izini değil, parmak kemiklerini tanıyor!

VibWrite teknolojisi hemen hemen her yüzeye uygulanabiliyor.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Yeni biometrik sistem, parmak izini değil, parmak kemiklerini tanıyor!
Akıllı telefonlar ve bilgisayarlardan parmak izi tanıma sensörleri gibi dokunmatik tabanlı doğrulama teknolojilerine aşinayız. Ancak araştırmacıların şimdi yeni bir fikri var. Rutgers ve Alabama Üniversitesinden bilim adamları, bir kişinin kimliğini doğrulamak için herhangi bir yüzeyin kullanılmasına izin veren yeni bir biyometrik güvenlik sistemi icat etti. Touch ID tarzı yeni biyometrik sistem, arabanızın kapısından bilgisayarınızın bulunduğu masaya kadar her şeye uygulanabiliyor.

VibWrite olarak adlandırılan sistem, parmak izi tanımaya değil, daha ziyade parmak titreşimlerinden oluşturulan benzersiz imzalara dayanıyor. Her bir kişinin kemik yapısı benzersizdir ve parmaklar yüzeye farklı basınç uygular. VibWrite sistemiyle, ayrıntılı fizyolojik ve davranışsal farklılıkları ölçmek için tasarlanmış hassas sensörler kişileri belirlemeye yardımcı oluyor.



Alabama Üniversitesi'nde Nitesh Saxena: "VibWrite, parmak izi tarayıcısı veya kamera gibi özel donanım gerektirmeyen düşük maliyetli bir sistem. Herhangi bir fiziksel yüzeyde çok az maliyetle kullanılabilir." dedi.

Sistem, herhangi bir yüzeye basit bir titreşim motoru ve alıcı uygulanmasıyla çalışıyor. Akıllı erişim sistemleri için kullanılan parmak izi ve göz tanıma sistemi gibi teknolojilere kıyasla yaklaşık 10 kat daha ucuza mâl oluyor. Ahşap bir masada kullanılan VibWrite, testler sırasında, kullanıcıların yüzde 95'ten fazlasını tanıdı.

Çalışmayı yürüten araştırmacılar, birkaç problemi çözmek için ek düzeltmeler gerektirse de sistemin kolaylıkla ticarileştirilebileceğini söylüyor. Ekip aynı zamanda farklı sıcaklık ve nem seviyelerinde de sistemi test etmek istiyor. Saxena, "Şu anda bu araştırma prototip aşamasında ve tam bir ticarileştirme için sistem hassasiyetinin geliştirilmesi gerekiyor, ancak yakın gelecekte bu teknolojiyi kullanımına geçirmek kesinlikle mümkün görünüyor" dedi.



Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın