Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Korkulukları unutun! Yeni lazer tabancası tek atışla kuşları kaçırıyor - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Korkulukları unutun! Bu lazer tabancası tek atışla kuşları kaçırıyor.

Lazer sistemleri, çiftlik güvenliğine de el attı.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Korkulukları unutun! Bu lazer tabancası tek atışla kuşları kaçırıyor.
Çiftçiler ekili alanları kuşlardan korumak için yüzyıllardır korkulukları kullanıyor. Ancak güvenlik teknolojilerinden aşina olduğumuz lazer sistemleri bu işe de el atmış durumda. Yeni üretilen bir tarım lazeri, tarlaları kuşlardan korumak için oldukça etkili bir şekilde çalışıyor.

Amerika Oregon'daki bir yabanmersini çiftliği geçtiğimiz yıl, kuşlardan ötürü ciddi bir hasat düşüşü yaşadı.168 dönümlük çiftliğe, Hollanda merkezli Bird Control Group tarafından üretilen 6 adet Agrilaser Autonomics lazer tabancası kuruldu.10,000 $ 'lık Autonomic lazer, yaratıcıları tarafından "bir kerelik yapılandırmadan sonra sürekli kuş kaçırma kabiliyeti sağlayan, tamamen otomatikleştirilmiş bir kuş muhafaza sistemi" olarak tanımlanıyor. Lazerin arkasındaki fikir oldukça basit: Lazerler çalıları yana doğru süpürüyor ve kuş bunun fiziksel bir tehlike olduğunu düşünerek alandan uzaklaşıyor.

AC güç veya güneş enerjisi ile çalışan lazer çözüm, basit bir korkuluktan daha fazla alanı kaplıyor. Agrilaser; lazerli güvenlik sisteminin oldukça uzun süreli bir etkiye sahip olduğunu ve kuşların buna alışmayacağını söylüyor. Lazerde yeşil renk kullanılıyor. Çünkü kuşların en yoğun algıladıkları rengin yeşil olduğu düşünülüyor. Lazer kuşlar için fiziksel bir tehdit oluşturmuyor. Buna rağmen oldukça etkili. Oregon yabanmersini çiftliği altı lazer yerleştirildikten sonra, ,civardaki kuş sayısını yüzde 99 oranında azalttığını ve tahmini 578.713 kilo yaban mersini ile 99.733 dolar tasarruf edildiğini söyledi. Şirket, kuşların gelişimine tepki olarak gelecek yıllarda lazerin kamera ve radar algılama yetenekleri ekleneceğini belirtiyor.

  


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın