Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
sosyal medya, güvenlik, güvenliksosyalmedya, social media, security - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Güvenlikte Sosyal Medyanın Rolü

Kusursuz güvenlik için, sosyal medya verileri kullanılıyor.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Güvenlikte Sosyal Medyanın Rolü
Modern gözetim sistemleri, kusursuz güvenlik sağlamak için sosyal medya ağlarından gelen verileri kullanıyor. Bu çabaların ön planında, Fiziksel Güvenlik Bilgi Yönetimi (PSIM) şirketleri, teknolojik avantajlarından yararlanmak istiyorlar.

CNL Software Pazarlama Müdürü Adlan Hussain, sosyal medyanın güvenli şehirler, ulaşım, eğitim ve kurumsal güvenlik içerisindeki güvenlik yönetimi stratejilerinde önemli bir rol oynadığına dikkat çekti. Hussain; ‘Facebook, Twitter ve Instagram gibi sosyal medya kaynakları, genellikle bireysel ve toplumsal davranışlarla doğrudan bir ilişki içinde olan tutum ve inançlar konusunda inanılmaz fikirler vermektedir. Bu, güvenlik uzmanlarına somut olaylar yaşanmadan çok önce olası olaylarla ilgili istihbarat sağlayabilir. Güvenlik firmaları bu değerli istihbarat kaynağını dikkate alır ve olayın başlangıç noktasını tahmin ederek tehditlere karşı koymak için güvenlik teknolojilerinden yararlanabilir’ Hussain, sosyal medyanın, tıpkı bir PSIM çözümüne bağlı herhangi bir sistem gibi doğru zamanda doğru kişiye veri sağladığını belirtti.

James Chong’n kurucu üyesi olduğu Vidsys şirketine ait Yakın Güvenlik ve Bilgi Yönetimi (CSIM) platformu, fiziksel güvenlik sistemlerini, büyük veri analiz araçları, sosyal medya, açık kaynaklı yayınlar ve diğer girdiler ile bütünleştiriyor ve dahili güvenlik açıklarını dış tehditlerle ilişkilendirebiliyor. Chong, ‘Birden fazla kaynaktan çekilen durumsal farkındalık verileri, daha iyi kararlar almanın yanı sıra, ilgililerin bu tehditlerin nereden geldiğini ve etkileme potansiyellerini kapsamlı bir şekilde anlamalarını sağlayan dinamik raporlamayı desteklemek için daha fazla bilgi sağlar’ dedi.

Qognify İş Geliştirme Direktörü Udi Segall, çözümlerinin, operatörlerin ve saha personelinin eylemlerini yönlendiren önceden tanımlanmış bir hafifletme planını tetikleyen sosyal medya denetiminden bir uyarı aldığını da ekledi.

Kamu Güvenliğini arttırmak için örgütlerin çevrelerindeki tehditleri daha iyi anlamaları ve yönetmeleri gerekiyor. Bir kriz anında karar vericiler, zamanında ve doğru bilgiyi mümkün olan en iyi seviyeye getirerek riski yönetebilmek istemektedirler. Kamuya yönelik tehditlerde, bu tahmin edici analitik araçları, olay anında kalabalıkların nereye yönlendirilebileceğini ve hangi bölgelerin daha güvenilir olabileceğini hızlı bir şekilde belirlemek için kullanabilirler.

Etkili bir çözümün anahtarı, birden çok kaynaktan gelen verileri işlemektir. Bu nedenle bilgiler birlikte alındığında, bu bilgilerin tümü, durumu kontrol altına almak için hangi temel kaynaklara ihtiyaç duyulabileceğini ve ne zaman nerede olunacağının daha doğru bir şekilde anlaşılmasını sağlar. 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın