Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
piyasa, yeni pazarlar, pazar, güvenlik sektörü, güvenlik, cctv - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Piyasa Baskısı Planları Değiştiriyor

Piyasa baskıları arttıkça şirketler yol haritalarını gözden geçirmeye başladı.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Piyasa Baskısı Planları Değiştiriyor

Fiziksel güvenlik endüstrisi, tarihteki en karmaşık dönemlerden birini geçiriyor. Küresel ekonomik yavaşlama ve Çinli imalatçıların yükselişi, geleneksel şirketlerin birçoğunun yeniden yapılanmaya yönelik belirleyici adımlar atmalarına neden olurken bu durum piyasalarda büyük tahribat yarattı. IHS'nin bu yıl düzenlediği bir rapora göre, bu yıl video gözetim satışlarının toplam değeri, düşük birim fiyat nedeniyle değil, fiyat erozyonu nedeniyle düştü.

Güvenlik şirketleri, bu zorlukların üstesinden gelmek için bir takım çıkış noktaları arıyor. Bazıları birleşme ve satın almalara, diğerleri ürünlerini geleneksel uzmanlık alanlarının dışında genişletmeye karar verdiler.

Bazı şirketler, daha düşük üretim maliyetleri nedeniyle Çin imalat sanayisine girmiş ve dış kaynak imalatına yönelmişlerdir. IndigoVision’da böyle bir şirket.

IndigoVision CEO'su Marcus Kneen, "IndigoVision'da, yeni kamera donanımları üretmekten vazgeçtik ve kameralar konusunda uzmanlık desteği sağlamaya karar verdik. IndigoVision'ın ünlü olduğu yüksek performansı nasıl elde ettiği konusunda OEM tedarikçilerine danışmanlık hizmeti veriyoruz" dedi. "Yatırım ortakları ve müşteriler tarafından beğenilen donanım yeterlilik fırsatlarına odaklandık.Müşteriye özgürlük sağlayacak ‘Uçtan uca yazılım çözümü’ incelenmiş, kameralar, depolama ve video yönetim yazılımlarının entegrasyonu konusunda her aşamada mühendislik kaynağı oluşturulmuştur.

Geutebrueck gibi şirketler müşteri ihtiyaçlarını daha iyi anlamak ve karşılamak için belirli müşteri gruplarına odaklanmaya karar verdiler.

Şirketin Genel Müdürü Katharina Geutebrück, "İyi seçilmiş kullanıcı gruplarını hedefliyoruz ve onlarla doğrudan temas kurarak, sorunlarıyla ilgili çözümler sunabileceğimizi belirtiyoruz" dedi. ‘Müşterilerimizle sorunlarının ne olduğunu ve bu sorunu nasıl çözeceğimizi konuşuruz. Bu sorunlardan kurtulurlarsa o zaman ürünler hakkında konuşmaya gerek kalmaz. Ayrıca, bu çözümler dışında müşteriye yararlar sağlayacak alternatif fikirler konusunda yatırım getirilerini de değerlendiririz.’

Bazı firmalar ise, piyasa baskısına dayanmak için birleşmeler ve satın almalara başvuruyor. Örneğin Magal Güvenlik Sistemleri, geleneksel uzmanlık alanlarını genişletmek için bir girişimde bulunarak, video yönetim sistemleri sağlayıcısı Aimetis firmasını satın aldı.

Magal Pazarlama ve İş Geliştirme Başkan Yardımcısı Hagai Katz, ‘Nisan ayının ilk haftasında, Aimetis’in satın almasını duyurduk, böylelikle video yönetim sistemlerini pazara getiriyoruz. Bu, portfoyümüzü genişletti ve aynı zamanda potansiyel yeni pazarlar da getirmiş oldu.’ dedi.

Satın alma faaliyetinde bulunan bir diğer şirket FLIR Systems, Geleneksel olarak bir termal kamera üreticisi olan şirket, çeşitli seviyelerdeki hedef müşterilerle birlikte, görünür kamera spektrumunda büyümek üzere satın almalarını kullandı.

Güvenlik dışındaki şirketler tarafından satın alınmış ve büyümek için ilave sektörlere girmeyi hedefleyen firmalar da var. Bir Japon firması olan Konica Minolta tarafından satın alınan MOBOTIX, baskı ve ofis yönetimleri alanında edindiği uzmanlıkla yeni pazarlara girmeyi planlıyor.

İlginçtir ki, bu şirketlerin çoğu, video gözetim pazarında bazı güçlükler yaşandığı bir dönemde bu tür hareketleri yapıyor. Pazar, değişen iş ortamının yeni normlarıyla yeniden düzenlendiğinden, firmaların 2017 yılı içerisinde atacağı adımlar önemli olacaktır. 




Bu Haberin Fotoğrafları
  • Piyasa Baskısı Planları Değiştiriyor


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın