Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Google Play uygulamalarında hata bulan para kazanacak! - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Google Play uygulamalarında hata bulan para kazanacak!

Google katılımcılara 1000 dolar ödeyecek.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Google Play uygulamalarında hata bulan para kazanacak!
Google Play uygulama mağazasında yer alan üçüncü parti uygulamalardaki zayıf noktaların bulunması için Google yeni bir program başlattı. Google Play Güvenlik Ödülü Programı ile mağazada yer alan popüler Android uygulamalarındaki açıkları bulan araştırmacılara ödeme yapılacak.

Şirket tarafından Chrome, Chrome OS ve diğer ürünler için gerçekleştirilen hata ödül programı ile şimdiye kadar binlerce dolarlık ödeme yapıldı. Son derece popüler uygulamaların geliştiricileri de programa dahil edildi.

Şirket, zayıf noktalar ve güvenlik açıkları için özel olarak hizmet veren HackerOne ile iş birliğine giderek önemli bir hamle yaptı. Programa, hataları zamanında yanıtlamaya ve düzeltmeye istekli, HackerOne'un bilgilendirmelerini takip eden ve ayrıntılı raporlar sunabilecek geliştiricilerin katılması isteniyor. Program kapsamında şimdilik Alibaba, Dropbox, Duolingo, Headspace, Line, Mail.ru, Snapchat ve Tinder yer alıyor, ancak Google bu listenin zamanla genişleyeceğini söylüyor.

HackerOne'a göre katılımcılar, uygulamadaki güvenlik açıklarını belirleyip geliştiriciye rapor edecek ve 90 gün içinde bir karara varılacak. Katılımcı daha sonra programdan ödül talebinde bulunabilecek. Kriterlere uygunluk değerlendirmesini başarıyla geçen kullanıcılara Google 1000 dolarlık ödeme yapılacak.
 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın