Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Dünyada ilk! Akıllı tünel ile pasaport kontrolü kalkıyor. - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Dünyada ilk! Akıllı tünel ile pasaport kontrol noktaları kalkıyor.

GITEX teknoloji fuarında tanıtılan akıllı tünel, pasaport işlemlerini 15 saniyede tamamlıyor.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Dünyada ilk! Akıllı tünel ile pasaport kontrol noktaları kalkıyor.
2018'de Dubai Uluslararası Havalimanı Terminal 3'te başlayarak, yolcuların pasaportlarını göstermek için herhangi bir güvenlik noktasında durmaları gerekmeyecek. Bunun yerine, yolcular, video gösteriminin yapıldığı ve arkasında gizlenen 80 yüz ve iris tarama kamerası ile donatılmış, kendi türünün ilk örneği olan biyometrik tünelden geçecek. Akıllı Tünel ile ilgili ayrıntılar, beş günlük GITEX Körfez Bilgi Teknolojileri Fuarı'nda atanıtıldı. 

Dünyada başka bir örneği bulunmayan sistemde, yolcular tünelden hiçbir şey yapmadan kolayca geçiyor. Yüz tanıma teknolojisi ile çalışan, yüksek teknoloji ile donatılmış tünel, yolcu giriş prosedürünü 15 saniye içinde tamamlıyor ve yolcuların pasaport göstermelerine gerek kalmıyor. Akıllı Tünelde yüksek kalitedeki görüntülerle çöl ve akvaryum gibi simülasyon ortamları yaratılabiliyor.



Sistemin kullanılabilmesi için yolcuların yüzlerini önceden sisteme kaydettirmeleri gerekiyor. Tünelin sonunda, onaylanmayan geçişlere müdahale etmek için bir operasyon odası bulunuyor. Akıllı tünel projesi geçtiğimiz aylarda imzalanan Tesla otonom taksi projesiyle entegre edilmesi planlanıyor.

Dubai, Dubai Future Vakfı aracılığıyla geçtiğimiz yıldan bu yana özerk sürüş teknolojisi için önemli adımlar atıyor. 2030 yılına kadar kent trafiğinin % 25'ini otonom sürüşe dönüştürme hedefini duyuran Dubai, Eylül ayında Tesla taksi konseptini açıkladı. Tesla Motors ile yapılan anlaşma kapsamında 200 adet Model S ve Model X siparişi verildi.
 




Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın