Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Bu teknoloji nefesi bile algılıyor! - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Bu teknoloji nefesi bile algılıyor!

Wi-Fi ağını kullanarak hareket algılayan bir sistem geliştirildi.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Bu teknoloji nefesi bile algılıyor!
Güvenlik sistemleri dünyasında, hareket algılama genellikle kameralara veya en azından özel sensörlere dayanır. Origin Wireless isimli bir şirket bunun için çok farklı bir yazılım geliştirdi.  Yazılım, Wi-Fi sinyallerini kullanarak, bir kişinin solunum hızına kadar en küçük ayrıntıları bile algılayabiliyor. Akıllı algoritma var olan ağlara bir firmware güncellemesi ile eklenebiliyor ve düşük işlemci yüküne sahip.

Bir Wi-Fi sinyali, elektromanyetik dalgaların yansıtıcı doğası nedeniyle bot tarafına geldiğinde 500'den fazla çoklu yolla sonuçlanıyor ve her bir yol farklı zamanlarda bota ulaşıyor. Normalde, bu çoklu yollar sinyal işlemleri için olumsuzluk oluşturur. Ancak farklı bir bakış açısına sahip olan Origin Wireless, bu sinyallerin çevre hakkında ne kadar çok bilgi verebileceğini keşfetti. Şirkete göre geliştirdikleri teknoloji, lazer tabanlı dedektörlerden bile daha verimli.

Time Reversal Machine adı verilen yazılım, bir odanın durumunu tanımlamak için çoklu yollar arasındaki gecikme gibi ilginç bir özellikten faydalanıyor. Odada bir şey hareket ettiğinde, çoklu yollar değişiyor ve gecikme oluyor. Yazılım bir saniyede 50 defa  değişiklikleri tarıyor ve gecikmeler yapay zeka ile hesaplıyor. Böylece, 1 ila 2 cm'lik etkileyici bir hassasiyetle herhangi bir hareketi algılayabiliyor. 

Fiziki bir sensör olmadan, sadece WiFi sinyalleriyle tarama teknolojisinin uygulama alanı sadece ev güvenliği ve çevresel izlemeyle sınırlı değil. Potansiyel kullanım örnekleri arasında (hareket algılama ve nefes algılamasını birleştirerek) daha hassas saldırgan tespiti, elde taşınan Wi-Fi cihazları aracılığıyla iç mekan konumlandırma, varlık izleme, açık pencere veya kapı algılama gibi çok sayıda uygulama yer alıyor.




Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın