Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Intel'in yeni SDO servisini duyurdu - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Intel'in yeni SDO servisini duyurdu

Intel SDO hizmeti ile IoT cihaz kayıt işlemleri otomatik hale getiriyor.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Intel'in yeni SDO servisini duyurdu
Intel'in Secure Device Onboard (SDO) hizmeti, dahili arama işlemini otomatikleştirerek IoT dağıtımlarının hızını ve ölçeklenebilirliğini artırmayı amaçlıyor. Intel SDO, kullanıcılar IoT cihazlarını açtıktan sonr, cihazın ağ kimlik doğrulaması ve kayıt işlemlerini otomatik olarak yapmasına olanak veriyor.

Geleneksel çözümler, bir BT uzmanının aygıt kimliğini not etmesini, ağ kimlik bilgilerini yapılandırmasını ve aygıtı kaydetmesini gerektirir. Intel SDO hizmeti ile bu işlemleri otomatik hale getiriyor.

Bir fabrikaya 10,000 akıllı ampul takacağınızı düşünün. Ne kadar zaman ayırmalısınız? Veri akışına başlamadan önce her cihaz kimliğini girmeniz, ağ kimlik bilgilerini BT ile koordine etmeniz ve her cihazı akıllı bina kontrol platformuna kaydetmeniz gerekirdi. Ampul başına 20 dakika harcansa, tüm ampullerin girişlerinin tamamlanabilmesi yaklaşık iki yılı alırdı. Rakamlar abartılı görünebilir, ancak analistler 2020 yılına kadar bağlı cihaz sayısının 10 milyonu aşacağını ön görüyor.

Intel® Secure Device Onboard (Intel® SDO) daha fazla cihazı, daha hızlı hizmete sokacak şekilde IOT dağıtımlarını ölçeklendirmek için tasarlandı. Intel SDO, kullanıcıların cihazları basitçe çalıştırmalarına olanak tanırken, ilk bağlantıyı dinamik olarak kuruyor. Böylece cihaz doğrulama ve kayıt işlemleri otomatik olarak, saniyeler içinde yapılıyor.

Intel'in Secure Device Onboard (SDO) hizmeti, fabrikadan doğrudan gelen IoT cihazların, müşterinin organizasyonuna girdikten sonra yapılandırılabilmesini daha kolay hale getiriyor. Intel, SDO aracılığıyla platformlarında IoT dağıtımlarını etkinleştirmek için Microsoft Azure, Google Cloud Platform ve AWS IoT ile çalışıyor. Intel SDO, işlemin her adımında aygıtı koruyarak, korumalı önyükleme ile güvenli kayıt arasında, anında aygıt görüntüsü güncelleştirmelerini gerçekleştiriyor. Hizmet, uzaktan kimlik doğrulaması ve gizlilik için Intel Gelişmiş Gizlilik Kimliği'ni (Intel EPID) kullanıyor.
 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın