Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Enerji devi BP, buluta geçerek yüksek işletme maliyetlerinden tasarruf - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Enerji devi BP, buluta geçerek yüksek işletme maliyetlerinden tasarruf etti.

BP'nin genel bulut stratejisi, BT harcamalarının yüzde 40 oranında azaltılmasına yardımcı oluyor

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Enerji devi BP, buluta geçerek yüksek işletme maliyetlerinden tasarruf etti.
BP, Amazon Web Hizmetleri'nin genel bulutuna geçtikten sonra SAP uygulamalarını çalıştırma maliyetini üçte bir oranında azalttı. Geçişten yalnızca 18 ay sonra altyapı maliyetlerinde yüzde 40'lık bir düşüş sağlandı. Bu "hepsi bir arada" bulut stratejisinin sadece bir yönü.

BP, şu anda, bazı HANA tabanlı analizlerden başlayarak AWS ile buluta taşınan beş SAP sistemine sahip. Buluta geçiş sürecinde dört veri merkezindeki 7.000 sunucusu kademeli bir şekilde kapatılıyor. BP’nin bulut uygulamaları sonucunda bir sonraki adımda, mevcut iş uygulamalarının yüzde 30'unun da kullanım dışı bırakılması hedefleniyor.

Londra'daki AWS Zirvesinde konuşan BP CIO’su Claire Dickson, Downstream uygulamasını buluta yerleştirerek, bir işin tamamlama süresini yaklaşık yedi saatten üç dakikaya indirdiklerini söyledi. AWS'ye geçiş, aynı zamanda ERP sisteminin performansını da artırdı ve ortalama yanıt süreleri açısından, sistem AWS Bulutu üzerinde yüzde 40 daha hızlı çalışır hale geldi.
AWS ile yıllık lisanslama, destek ve bakım maliyetlerinde önemli tasarruflar sağlayan şirket, tüm SAP uygulamarını önümüzdeki 18 ay içinde buluta taşımış olacak.
 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın