Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Tüketiciler Yüz Tanıma Uygulamalarından Çekiniyor - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Tüketiciler Yüz Tanıma Uygulamalarından Çekiniyor

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Tüketiciler Yüz Tanıma Uygulamalarından Çekiniyor
Apple yeni telefonları iPhone 8 ve iPhone X modellerinde kullanılan Face ID yüz tanıma özelliği, tartışmaları da beraberinde getirdi. Uygulamanın biometrik veri kullanımı, uygulama kolaylığı ve güvenlik endişelerine kadar çok sayıda eleştiri aldı. Ana akım bir ürün olmasa da yüz tanıma teknolojileri son yıllarda güvenlik sektöründe yoğun olarak kullanılıyor. Şimdilerde akıllı telefonlar ile yaygınlaşmaya başlayan teknoloji, tüketiciler için oldukça yeni ve biraz da korkutucu.

Amerikalı araştırma şirketi Morning Consult tarafından yapılan yeni bir anket kullanıcıların yüz tanıma teknolojisine sahip ürünleri kullanmaktan çekindiğini gösteriyor.

Morning Consult anketinde, ankete katılanların yüzde 39'u cihazlarda yüz tanıma yazılımı hakkında olumsuz bir görüşe sahip olduklarını belirtti. Olumlu görüş bildirenlerin oranı yüzde 34 olurken, çekimserlerin oranı yüzde 26 oldu.

Katılımcıların yüzde 56'sı ya aygıtlardaki yüz tanıma yazılımının gizliliklerinden endişe duyduklarını kabul etti. Yüzde 50 ise bu tür yazılımların kullanılmasının kendilerini gergin hissettirdiğine karar verdi.

Demografik verilerle göre Erkeklerin% 39'u yüz tanımaya olumlu bakıyor. Kadınlarda ise bu oran % 30. Yaş da anket sonuçlarını etkileyen bir diğer faktör. Ankete göre yaş grubu yükseldikçe, yüz tanıma uygulamalarına karşı olumlu tavır düşüş gösteriyor.
Yüz tanımateknolojisine olumlu yaklaşanlar;

18-29 yaş arası % 39
30-44 yaşları arası % 36
55-64 yaşları arası % 35
65 yaş ve üstü % 33

https://morningconsult.com/wp-content/uploads/2017/09/170911_crosstabs_Brands_v1_AP-iphone.pdf


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın