Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Bir dönemin daha sonu geldi. AIM messengerdan veda - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Bir dönemin sonu: AIM Messenger kapanıyor

lk mesajlaşma uygulaması AIM Messenger 15 Aralık'ta kapanıyor

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Bir dönemin sonu: AIM Messenger kapanıyor
AIM, 90'lı yılların sonlarından itibaren yaygın olarak kullanılan ilk ve en başarılı anlık mesajlaşma uygulamalarından biriydi. İlk olarak America Online'ın masaüstü istemcisinde yerleşik sohbet uygulaması olarak başladı. 1997 yılında ayrı bir uygulama olarak yoluna devam etti.

Mesajlaşma alanında neredeyse bir kültürel değişime neden olan AIM gibi messenger uygulamaları, birbirimizle iletişim biçimimizi kökten değiştirdi. Neredeyse bir nesil onunla büyüdü. Ancak, SMS ve Facebook ve WhatsApp gibi sosyal uygulamalarla beraber gelen değişim AOL’un işlevlerini gölgede bıraktı.

90’lı ve 2000’li yıllara damgasını vuran ikonik mesajlaşma uygulaması, değişen teknolojik trendlere karşı popülaritesini bir hayli yitirdi. 2012 yılına gelindiğinde kapanış sürecinin ilk sinyallerini vermeye başladı. 

AOL ve Yahoo’yu satın alan Verizon, AIM'in yerine tam olarak neyin geçeceğini söylemiyor. Seçenekler arasında Yahoo Messenger en iyi ihtimal gibi görünüyor. Kullanıcılar resimlerini 15 Aralık'a kadar indirebilecek, ancak indirme bağlantıları kaldırılacak. Ne yazık ki, arkadaş listenizi kaydetmek veya taşımak için bir yol bulunmuyor.

AIM’den sadece birkaç yıl önce diğer klasik sohbet uygulamaları da benzer sonu yaşadı. MSN Messenger 2014'te, Yahoo Messenger ise geçen sene kapandı. Ancak Yahoo daha sonra aynı ismi taşıyan yeni bir mesajlaşma servisi başlattı.
 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın