Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Ağ atan dron SpiderMAV - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Ağ atan dron SpiderMAV

Örümceklerden ilham alınarak tasarlandı

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Ağ atan dron SpiderMAV
Teknoloji haynvanlardan ilham almaya devam ediyor. Bunun son örneği olan SpiderMAV'ın örümceklerin ağ tekniğinden ilham alınarak tasarlandı. İngiltere'nin Imperial College London Hava Robotu Laboratuvarı tarafından yaratılan ve SpiderMAV olarak adlandırılan dron, kendi Spider-Man tarzı ağ atıcılarına sahip.

SpiderMAV aslında DJI Matrice 100 dronun üzerine bir manyetik perching modülü eklenmesi ve alt tarafına stabilize edici modül tutturulan bir modifiye. SpiderMAV, atış yapmak için sıkıştırılmış gaz vantuzunu, çapa olarak işlev gören polistiren ipliğini ateşlemek için kullanıyor. Daha sonra gerginleşene kadar ipliği sarıyor ve yüzeye sabitlenirken motor gücü kullanmadan bekleme moduna geçebiliyor.

Projeyi yöneten Dr. Mirko Kovac , "Robotikte tasarım ve kontrol zorluklarıyla karşı karşıya kalırken, doğada kullanılan verimli çözümlerden esinleniyoruz. Hayvanlar genelde açık alanlarda hareket ederken robotlarla benzer zorluklarla karşı karşıyadır ve biyolojik özelliklerinden ilham alınarak, karmaşık ortamlarda enerji verimliliği ve sağlamlık açısından tasarımlara değer sağlayabilir." dedi.

SpiderMAV'ın tasarım aşamasında örümceklerin bilinmeyen ortamlarda istikrarı sağlamak için ağlarını nasıl kullandıklarına bakıldı. Ağ yapımının ve kullanımının temel prensiplerinden yola çıkılarak modeifiye edilen SpiderMAV, şimdilik test aşamasında ancak enerji tasarruflu sistemlerin geliştirilmesi için umut verici bir çalışma.

 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın