Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Western Digital' Dünyanın İlk 14TB Sabit Diskini Duyurdu - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Western Digital'den Dünyanın İlk 14TB Sabit Diski

Western Digital'in yeni canavar HDD'si, kapasiteyi artırmak için helyum kullanıyor.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Western Digital'den  Dünyanın İlk 14TB Sabit Diski
Western Digital, 14TB kapasiteli dünyanın en büyük sabit diskini piyasaya sundu. 3,5 inçlik yeni sabit disk, 4. nesil HelioSeal teknolojisini kullanıyor.



Western Digital markalarından biri olan HGST tarafından üretilen helyum dolu sürücü Ultrastar Hs14, veri merkezleri ve ağır bulut uygulamaları için bir önceki modele göre % 40 daha fazla kapasite sunması ve sıralı yazma performansının iki katına çıkması hedefleniyor.


Dünyanın en yüksek kapasiteli sürücüsü helyumun yanı sıra, kapasiteyi yükseltmek ve güç verimliliğini sağlamak için 2. nesil host tarafından yönetilen SMR'den yararlanıyor.

Western Digital'e göre Hs14, boşta 5.2 W (tipik çalışmada 6.4W) tüketir ve 8 TB hava dolu sürücülerle karşılaştırıldığında% 60 daha verimli boşta watt / TB'ye sahip.



Yüksek depolama ve performans sunan bu sürücü, ortalama bir kullanıcıyı hedef almıyor. Hedef kitlesini hiper ölçekli veri merkezleri ve kurumsal kullanım oluşturuyor. Ancak HDD dünyasında işlerin ne kadar hızlı ilerlediğini göstermek için önemli bir örnek. Şimdilik tüketici pazarına uzak görünse de kurumsal uygulamaların sonucunda, helyum sürücüler ilerleyen yıllarda ana akım ürünler olarak karşımıza çıkacak gibi görünüyor.





Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın