Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Telefonunuz dünyayı böyle görüyor - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Telefonunuz Dünyayı Böyle Görüyor!

Araştırmacıların yeni projesi, renkli görüntülere sahip.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Telefonunuz Dünyayı Böyle Görüyor!
Yapay zeka ve makine öğrenme teknolojileri, algoritmik olarak yönlendirilen ürünlerin ‘’insani’’ özelliklere sahip olması için var gücüyle çalışıyor. Kimileri için teknolojinin ilerlediği nokta tehlikeli bir yere doğru ilerliyor. Bu görüşün önemli savunucularından biri olan Elon Musk, geçtiğimiz temmuz ayında teknoloji geliştiricilerini yapay zekâ konusunda uyardı ve yapay zekânın insanlık için en büyük tehlike olabileceğini söyledi.

Harvard metaLAB'da bir tasarımcı olan Kim Albrecht de benzer bir görüşe sahip.  Albrecht "Makineleri insan gibi göstermeye çalışıyoruz, ancak onlar insan değil" diyor ve ekliyor "Dünyayı nasıl gördüğümüz ve etkileşim kurduğumuz gibi konularda, bizden farklı şekillerde davranıyorlar."

Albrecht, yapay zekanın nereye gittiğini ve toplumu nasıl etkileyebileceğini inceleyen bir sanat sergisi olan Machine Experience için yeni bir proje hazırlıyor. Projenin bir bölümünü ise AI Sense ( Yapay Zeka Duyuları) çalışması oluşturuyor.

AI Senses adeta bir çevirmen gibi çalışıyor. Bilgisayardan veya telefondan çeşitli sensörlere bağlanan jiroskop, ivmeölçer, kamera ve mikrofon yardımıyla gerçek zamanlı veri akışlarını çeken bir web sitesi üzerinden, makinelerin dünyayı nasıl gördüğünü ortaya koyuyor.


Görsel: Kim Albrecht

Albrecht, cihazınızın bulunduğu yer ve ses seviyesi hakkındaki ayrıntılı bilgileri kullanarak, gelen veri noktalarını dinamik görselleştirme biçiminde organize ediyor. Çalışma bir nevi makinenin kaydettiği her şeyden oluşan, görsel bir veritabanına benziyor.

Makinenlerin bakış açısı, normal olarak bir insandan tamamen farklı görünüyor. Çünkü onlar dünyayı ikili bir sayı sistemi olarak görüyorlar. MetaLAB'da yaratıcı bir araştırmacı olan Sarah Newman, "Makinelerin dilini sezgisel olarak anlamıyoruz, ancak onları konuşmaya zorladık" diyor.

Tasarımcılar, yapay zeka teknolojisinin ortalama bir kişi için kafa karıştırıcı olmaması için basit ara yüzler oluşturuyor. Örneğin Google, konumunuzu ve yönünüzü göstermek için bir mavi ok kullanıyor. Facebook ise haber kaynağını kod satırlarını göstermek yerine, hangi bilgiyi size otomatik olarak göstereceğine karar veren bir algoritma üzerinden hazırlıyor.

Bütün bu uygulamalar ve cihazlar basit bir kullanıma uygun olacak ve kullanıcı deneyimi ile bütünleşecek şekilde sunuluyor. Bu ilk bakışta kötü bir fikir olarak gelmiyor. Ancak yapay zekanın, bizim adımıza aldığı kararlar düşünüldüğünde, bu tehlikeli bir varsayıma dönüşebiliyor.
AI Senses çalışmasıyla ‘’yapay zekânın, dünyayı insanlardan farklı olarak algıladığı gerçeğini ‘’ hatırlatmak gibi önemli bir ayrıma dikkat çekiiliyor.
 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın