Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Bosch, yeni AUTODOME IP 4000i ve 5000i kameralarını duyurdu - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Bosch, yeni AUTODOME IP 4000i ve 5000i kameralarını duyurdu

Bosch'un yeni AUTODOME IP kameraları, çekilen tüm video görüntülerine meta veriler ekliyor.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Bosch, yeni AUTODOME IP 4000i ve 5000i kameralarını duyurdu
Güvenlik önlemleri söz konusu olduğunda kameraların görüntü netliği şüphesiz en önemli özellikler arasında yer alıyor. Güvenlik personelinin, hızlı bir şekilde tepki vermesi ve gerekli önlemleri alması için tüm bilgileri büyük bir titizlikle görmesi gerekiyor. Peki ya hareketli bir nesne kameranın görüş alanından çıkarsa? Cevap: PTZ kameralardan oluşan AUTODOME IP ailesi. PTZ kameralar ile sabit bir kameranın görüş alanının çok ötesinde, nesneler ya da kişiler hareket ettikçe manuel olarak takip etmeyi sağlıyor.

Bosch'un yeni AUTODOME IP kameraları artık çekilen tüm video görüntülerine meta veriler ekliyor. Bu veriler, önceden tanımlanmış kriterlerle karşılaştırıldığında kullanıcıları otomatik olarak uyararak güvenliği artırmak için kullanılabiliyor.

Dahili Essential Video Analytics yazılımı, AUTODOME kameralarının gördüklerini anlamalarına olanak tanıyor. Sadece video görüntüleri yakalamak ve kaydetmek yerine, video çekimlerine meta veriler de ekliyor. Yalnızca nesneleri algılamakla kalmıyor boyutu, hızı, şekli, yönü ve rengi gibi ilişkili verileri de sağlıyor. Analiz sayesinde kameralar otomatik olarak kişi, araba, bisiklet, motosiklet veya kamyon gibi nesne türleri arasında ayrım yapabiliyor.

Örneğin bir çite yaklaşan ya da tırmanan bir şüpheli için meta veriler sayesinde alarm kuralları ayarlamak mümkün. Alarm kuralı tetiklendiği andan itibaren güvenlik personeli uyarılıyor. Alarm kuralı hız, şekil (çömelme) veya en-boy oranındaki değişiklikleri tanımlayacak şekilde yapılandırılabiliyor. Adli arama işlevselliği ile birlikte düşünüldüğünde meta veriler sayesinde istenilen görüntüler, saatler süren videoların içinde kısa sürede bulunabiliyor.

İç mekan kullanımı için tasarlanan AUTODOME IP 4000i 1280x optik zum ile saniyede 60 karede 88 metreye kadar 1080p çözünürlükte, hızlı hareket eden nesneleri tanımlıyor.

Daha geniş gözetim alanları ve dış mekan kullanımı için tasarlanan AUTODOME IP 5000i ise 30x optik zum, 1080p çözünürlük ve saniyede 60 kare video ile hızlı hareket eden nesneleri zorlu ışık koşullarında bile 190 metreye kadar tespit edebilme özelliklerine sahip.

Uzun mesafelerde gece görüşü için seri de AUTODOME IP 5000i IR modeli bulunuyor. Gündüz AUTODOME IP 5000i'ye benzer şekilde çalışan AUTODOME IP 5000i IR, gece görüşü ile nesneleri 150 metreye kadar tanımlayabiliyor.. Yerleşik, kızılötesi sensörleri ile zumdan bağımsız, optimum aydınlatma sağlıyor.

Bosch'un tüm AUTODOME IP 4000i ve 5000i kameraları Akıllı Dinamik Gürültü Azaltma ve Akıllı Akış ve sahnenin içeriğine bağlı olarak bu, bit hızını yüzde 80'e kadar azaltan H.265 video desteğine sahip.
  


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın