Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Dubai çölde büyük bir Mars Şehri kuruyor - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Dubai, çölde büyük bir Mars Şehri kuruyor!

Dubai'nin 'uzay simülasyon kenti', Mars'ta yaşamın yolunu açmayı hedefliyor.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Dubai, çölde büyük bir Mars Şehri kuruyor!
İnsanlık için Mars’ta yaşama hayali yakın bir gelecekte mümkün görünmüyor. Ancak Dubai’de kurulması planlanan uzay kenti ile Mars deneyimi yaşanabilecek.




Dubai’de, Mars yüzeyinde yaşamın simüle edilebilmesi için uygulanabilir ve gerçekçi bir model sağlayan dev bir "uzay simülasyon kenti" kuruluyor. 135 milyon dolar maliyet ile 1,9 milyon metrekarelik alana kurulması planlanan Mars Bilim Şehri’nin dünyanın her yerinden bilim uzmanlarını ve Mars meraklılarını cezbetmek istiyor. Proje tamamlandığında, bilim adamlarının kırmızı gezegendeki yaşamı sürdürmek için geliştirdiği teknolojilerle, gıda, enerji ve su gibi önemli laboratuvarları içerecek.




Proje uzmanları, Mars’ın zorlu atmosferinde yaşamanın yeni yollarını araştırmak için dünyanın benzer yerlerindeki zorlu arazilerde çok sayıda deney gerçekleştirdi. Dubai Mars simülasyonu şimdiye kadar yapılanlar arasında en geniş kapsamlı proje olarak görülüyor.





Kentin tasarımını uluslararası alanda üne sahip, Danimarkalı mimar Bjarke Ingels yapacak. Duvarlarda çölden alınan kumlarla yapılmış 3 boyutlu baskılar kullanılacak. Simülasyon kent, teknolojik gelişmelere ev sahibi yapmasının yanı sıra içinde ayrıca bir müze yer alacak.





BAE 2016 yılında, önümüzdeki 100 yılda kırmızı gezegene yerleşmeyi planladığını açıklamıştı. BAE, ilk insansız uzay aracını 2020 yılında Mars'a göndermeyi planlıyor.



Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın