Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Moskova Sokakları Yapay Zekaya Emanet! - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Moskova Sokakları Yapay Zekaya Emanet!

Moskova, 160.000 kamerayla yüz tanıma sistemine geçti.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Moskova Sokakları Yapay Zekaya Emanet!
Moskova Şehir Yönetimi Perşembe günü yaptığı açıklamada, Moskova’daki 160.000 'den fazla CCTV kamerasının kişilerin, cinsiyetini, yaşını ve bazı spesifik özelliklerini tanımlayan ve NtechLab tarafından geliştirilen yüz tanıma sistemine bağlandığını açıkladı.

Proje kapsamında suçluları ve terör zanlılarını takip etmek için yüksek teknolojiye sahip 5.000 kamera daha kuruldu. Sistemin Rusya’ya yıllık maliyeti 100 milyon dolar olaca. Yüz tanıma sistemi kamuya açık alanlardaki kameralardan elde edilen canlı görüntüleri otomatik olarak kontrol ederek, polis ve pasaport veri tabanından toplanan milyarlarca fotoğrafla karşılaştıracak.




Moskova şehir yönetimi şehir girişindeki ve bina girişleri ve metro sistemindeki kamuya açık yerlerde yaklaşık 180.000 kameraya sahip. Beş yıl önce başlatılan kurulumlardan bu yana suç oranın ciddi ölçüde düştüğünü iddia ediyor. Yüz tanıma sistemi ile öncelikli olarak ulusal güvenlik için tehdit oluşturan suçluların yakalanması hedefleniyor.

Yaklaşık bir yıldır kurulumu devam eden sistem iki ay önce federal polis veritabanına bağlandı. Yüz tanıma sistemi sayesinde, iki ayda polisler tarafından aranan 6 kişi yakalandı. Moskova Bilgi Teknolojileri Departmanı Başkanı Artyom Yermolayev "Şehir sakinleri daha yüksek bir koruma seviyesine kavuştu" dedi. Bununla birlikte, bu tür teknolojileri yüksek sorumluluk bilinciyle uygulamaya koymanın önemli olduğunu söyleyen Yermolayev "Önceliğimiz, gizlilik ve güvenlik arasındaki dengenin sağlanması ve bireysel haklara riayet etmeyi garanti eden düzenlemelere uyulmasıdır." dedi.

Sistemin algoritması CCTV kameralarından elde edilen video görüntülerinin, gerçek zamanlı analizini yapmayı mümkün kılan sinir ağı teknolojisi  üzerine kurulu. Sistem, çeşitli veritabanlarından gelen bilgileri karşılaştırmak için görüntülerdeki yüzleri tarıyor. Ağ şimdlik yaklaşık 160.000 kameradan oluşuyor. Ayrıca, şehir sakinlerinin yıl sonuna kadar, bireysel kameralarını video izleme sistemine bağlayabilecekleri bildiriliyor.

Sistemin şu anda, belediyeler, hukuk büroları, polis ve devlet kurumları olmak üzere yaklaşık 16.000 kullanıcısı bulunuyor. Her bir kullanıcının ayrı bir erişim düzeyine sahip olduğu sistemde, oturum açma işlemleri de kayıt altına alınıyor.




Yüz tanıma sisteminin arkasında ise yapay zeka teknolojileri geliştiren NTechLab isimli şirket yer alıyor. NTechLab, MegaFace Challence isimli yarışmada, yüz tanıma algoritması ile Facebook gibi rakiplerini geride bırakarak birinci olmuştu. NTechLab sistemin dünya geneline yayılmasını umuyor. Şirketin bir sonraki hedefinde başta Türkiye olmak üzere Endonezya ve Çin pazarı var.

NTechLab, ABD, İngiltere, Çin ve Singapur dahil olmak üzere yaklaşık 100 çalışma lisansı ve 2.000'den fazla kurumsal müşteriye sahip. ABD ve Rusya arasındaki krizlere rağmen, ABD Hükümeti Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü, NTechLab’ı dünyadaki en doğru yüz tanıma sistemlerinden biri olarak tanımladı.


 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın