Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Danışmanlık devi Deloitte de hacklendi! - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Danışmanlık devi Deloitte de hacklendi!

Dünyanın en büyük kurumsal finans, denetim ve danışmanlık şirketlerinden biri olan Deloitte da bilgisayar korsanlarının hedefi oldu.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Danışmanlık devi Deloitte de hacklendi!
Saldırı Ekim veya Kasım 2016 civarında gerçekleşti, ancak altı ay sonrasına kadar tespit edilemedi. Bilgisayar korsanlarının, e-posta sunucusu yönetici hesaplarından birini ele geçirerek sisteme girdikleri iddia ediliyor. Yönetici pozisyonundaki kullanıcının hesap güvenliği için iki faktörlü kimlik doğrulamayı kullanmamasının saldırıyı kolaylaştırdığı belirtiliyor.

Hackerlar, gizli müşteri bilgilerine ve e-postalara erişti

Guardian gazetesine göre, bilgisayar korsanları kullanıcıların gizli e-posta yazışmaları, IP adresleri, iş planları ve sağlık bilgileri gibi çok sayıda kişisel ve gizli bilgiyi ele geçirdi. Bir Deloitte sözcüsü, haberi yayıldıktan sonra güvenlik ihlalini itiraf etti, ancak bilgisayar korsanlarının veri çaldığını doğrulamayı reddetti. Saldırıdan 244.000'den fazla Deloitte çalışanın kullandığı e-posta sunucusu etkilendi. Şirket, şimdilik kamuya açık olmamakla birlikte bir soruşturma başlattı. 

Deloitte, şimdi ağlarının bilgisayar korsanlarının hangi alanlarda erişim sağladığını araştırıyor.

Bu ay finansal kuruluşlarda yaşanan 3. saldırı oldu

Deloitte, Ernst & Young, KPMG ve PricewaterhouseCoopers ile birlikte dünyanın en büyük finans kuruluşları arasında yer alıyor. Piyasalarda ‘’Big Four’’ üyesi olarak bilinen Deloitte dünyanın dört bir yanındaki neredeyse tüm büyük işletmeler için finansal hizmetler sağlıyor. Deloitte sunucularında yaşanan veri ihlali, Equifax ve ABD Menkul Kıymetler ve Mübadele Komisyonunda (SEC) meydana gelen benzer olaylardan sonra, sadece bu ay büyük bir finansal kuruluşlara gerçekleştirilen üçüncü saldırı oldu.



Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın