Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Hanhwha Techwin Türkiye - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Sektörde Dev Birleşme

Hanwha Group tarafından Samsung Techwin’in geçen yıl satın alınması, elektronik güvenlik sektöründe son dönemde meydana gelen milyarlarca sterlinlik şirket birleşme ve devralmalarından sadece biriydi.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Sektörde Dev Birleşme
Hanwha Group tarafından Samsung Techwin’in geçen yıl satın alınması, elektronik güvenlik sektöründe son dönemde meydana gelen milyarlarca sterlinlik şirket birleşmesi ve devralmalarından sadece biriydi.

Bir teknoloji lideri olarak Samsung Techwin’in yüksek profili göz önüne alındığında bu satın almanın yarattığı şok dalgaları o dönemde anlaşılabilirdi. Özellikle kameraların güvenlik amaçlı geleneksel dağılımının ötesinde, şirketin Açık Platform çözümlerinin montaj elemanları ve sistem entegratörleri için yeni iş fırsatları oluşturduğu IP ağ arenasında da öyle oldu.

Bu yazıda, Türkiye ve Yunanistan Ülke Müdürü Yasin Altas’ın 1 Nisan 2016’dan itibaren Hanwha Techwin Europe olarak adı değişen şirket için şirketin kameralı güvenlik ürün marka adlarının Samsung’dan Hanwha’ya değiştirilmesi de dahil olmak üzere bazı araştırma sorularına verdiği yanıtlar yer almaktadır.

S: Yasin Bey, marka adınızın bilinen ve artık yerleşmiş olan Samsung’dan nispeten duyulmamış Hanwha Techwin’e değiştirilmesinden satışlarınızın etkilenme tehlikesi yok mu?

C: İsim değişikliğini büyük bir sorun olarak görmüyoruz. Uzun süredir bu durumdayız ve dikkatli bir planlama ve yönetim ile müşteri sadakatini koruduğumuz ve Avrupa çapında güçlü iş ortaklıkları kurduğumuz bu geçiş sürecini başarıyla atlatacağımıza inanıyorum. Her durumda, değişen tek şeyin firma adı olduğunu vurgulamanın önemli olduğunu düşünüyorum. Kameralarımız, kaydedicilerimiz ve diğer cihazlarımız yakın gelecekte Samsung markalı olmaya devam edecektir.

Pazarda Samsung markasının bilinirliğinden ve teşkil ettiği güvenden dolayı müteşekkiriz. Pazar araştırma sonuçları mevcut ve potansiyel müşterilerin Hanwha Techwin’in güvenlik çözümleri bölümümüze yapılan yatırım ve büyüme konusundaki taahhütlerini yerine getirdiğini anladığını ve bu markaya güvendiğini gösterdiğinde Samsung markasından ayrılacağız.

Kore’deki üst düzey yönetimimizden çıkan ve pazarlama iletişimimizin yanı sıra satış ekibimiz aracılığıyla da yankı bulacak olan ana mesaj, değişimlerin sadece pozitif yönde olduğudur.

S: Bununla ne demek istediğinizi açıklayabilir misiniz?

C: Günlük bazda, montaj elemanları ve sistem entegratörlerinin yanı sıra distribütörlerimiz ve teknoloji ortaklarımız çok az bir fark hissedecektir, çünkü temelde değişen hiçbir şey olmadı. Ürünlerimiz her zaman olduğu gibi aynı fabrikalarda ve aynı zeki insanlar tarafından tasarlanmakta ve üretilmektedir. Ürünlerimiz eskisi gibi aynı istekli ve yetenekli satış öncesi ve satış sonrası ekiplerimiz tarafından pazarlanmakta ve teknik olarak desteklenmektedir.

Avrupa pazarının Hanwha Group’u ‘çömez’ olarak tanımasına izin vermemek önemlidir. 1952 yılında kurulan Hanwha Group üretim, inşaat, finans, servis ve eğlence sektörü gibi geniş bir yelpazede faaliyet gösteren dünya lideri bir şirkettir. Hanwha Group B2B (işletmeler arası) arenada başarılı olmak için ne gerektiğini biliyor, bu nedenle sadece bu tür bir sanayi kuruluşu ve son derece başarılı bir organizasyonun yatırımından yararlanabiliyoruz.

S: Gelecek için iyimser bir görünüm sunuyorsunuz. Hanwha Techwin’in gelecekte başarı sağlaması için önümüzdeki aylarda ne yapacağını bilmek istiyorum.

C: Bölümümüzün geleceğine yönelik benim ve iş arkadaşlarımın duyduğu güven, kısmen Hanwha Group içinde sahip olduğumuz yüksek profile dayanmaktadır. Hanwha Techwin, Hanwha Group içinde en büyük altıncı işletme birimi olarak derecelendirilirken Samsung Techwin, Samsung Group içinde sadece on altıncı sırada yer almaktadır. Hanwha Techwin bünyesinde, Güvenlik Çözümleri bölümümüz üst düzey yönetimin son derece başarılı olan Makine, Savunma ve Güç Sistemleri bölümleri ile aynı seviyede dikkatini çekmektedir. Ürün yelpazemizin sürekli yenilenmesi ve gelişimi konusunda sürdürülebilir bir program sağlamak için yatırım yapmaya ilgi ile birlikte bir isteklilik de oluşmaktadır.

S: Öyleyse, yakın gelecekte yeni ürünlerden oluşan uzun bir listenin piyasaya sürüldüğünü görmeyi bekleyebilir miyiz?

C: Liste o kadar uzun olmayacak, bununla birlikte tüm yeni ürünlerin popüler olacağına inanıyoruz. Bunun nedeni, bu ürünlerin kısmen rekabetçi fiyatlı olmalarının yanında çoğu yeni ürünün geleneksel güvenlik sektörünün ötesinde yeni iş imkanları oluşturma konusunda montaj elemanları ve sistem entegratörlerine yardımcı olabilecek Açık Platform teknolojimize sahip olmasıdır.

Full HD 1080p görüntü yakalayabilmek ve kaydedebilmek isteyen ancak daha analogdan bir IP tabanlı kameralı güvenlik çözümüne geçişe hazır olmayan son kullanıcılara yönelik olarak tasarlanmış yeni WiseNet HD+ kamera ve DVR ürün yelpazemizi henüz piyasaya sürdük.

Ayrıca IFSEC International 2016 fuarında her zamanki standımız olan G800’de ziyaretçilerimizi ağırlamayı dört gözle bekliyoruz. Bu bize yenilikçi Açık Platform kameralı güvenlik çözümlerimizin uygulamalı sunumları ile sizi etkileme fırsatı sağlayacaktır. Bu çözümlerin çoğu önde gelen üçüncü parti analitik yazılım geliştiricileri ile işbirliği içinde geliştirilmiştir.

Buna ek olarak, bazı heyecan verici yeni kameralar, ağ video kaydediciler ve SSM video yönetim yazılımımızın güncelleştirilmiş bir sürümünü sergiliyor olacağız. Ayrıca %75’e kadar bant genişliği gereksinimlerini azaltma potansiyeli sunan ve yeni bir çığır açan iletim teknolojisi, WiseStream’in lansmanını yapacağız.

S: Açık Platformun önemi nedir?

C: WiseNet DSP yonga setinin işlem gücü ile artık müşterilerimize bireysel gereksinimlerini en iyi şekilde karşılayan bir kenar tabanlı yazılım uygulaması seçmeleri konusunda esneklik verebiliyoruz. Uygulamalar kameralarımızda, bir akıllı telefon veya tablet üzerinde çalıştırdığınız uygulamalarla aynı şekilde çalıştırılabilmektedir. Belirli sayıda uzman uygulama geliştiricisi ile yakın iş ilişkileri geliştirdik ve bazı durumlarda, kendi yazılımlarını kameralara önceden yüklenmiş olarak ve kutudan çıkar çıkmaz çalışmaya hazır şekilde sunuyoruz.

S: Açık Platform teknolojisinin bir kameralı güvenlik sistemine nasıl değer kattığı ile ilgili bazı örnekler verebilir misiniz?

C: Perakendecilerin üretkenliği artırmasına ve promosyon kampanyalarının başarısını ölçmeye yardımcı olabilecek insan sayımı ve ısı haritalama çözümleri sunmak için yazılım geliştiriciler ile teknoloji ortaklıkları kurduk. Aynı zamanda kullanıcılara araç erişim kontrolü sağlayan bir Gate ANPR kamerayı uygulamaya geçirdik.

Son dönemde, IP iletimi ve kameralı depolama konusunda pazar lideri olan Veracity ile işbirliği dahilinde düşük güçlü yüksek kapasiteli bir depolama çözümünü piyasaya sürdük. Çözüm, birden çok uzman video analiz uygulamasını ve Veracity’nin ödül sahibi TRINITY™ “doğrudan diske” kayıt çözümünü aynı anda çalıştırabilmesini sağlayan açık platform WiseNet kameralarımızın işlem gücünden yararlanmaktadır. Bunun sonucunda, kullanıcılara bir sunucu veya ağ kayıt cihazı gerektirmeyen, sağlam ve ölçeklendirilebilir sistem sunan bir çözüm ortaya çıkmıştır.

Son dönemde Açık Platform teknolojimizden yararlanmak isteyen en heyecan verici gelişmelerden biri belki de güvenli oda ortamları için yenilikçi bir kamera tabanlı sağlık izleme sistemi olan temassız sağlık izleme yazılımı geliştiricisi Oxehealth ile kurduğumuz küresel ortaklıktır.

Oxehealth ile oluşturduğumuz teknoloji ortaklığı, Hanwha Techwin’in piyasanın gerçek ihtiyaçlarını karşılayan yenilikçi kameralı güvenlik çözümleri sunma taahhüdünü nasıl yerine getirdiğinin mükemmel bir örneğidir. Açık platform kameralarımızı Oxehealth yazılımıyla birleştiren çözüm, kullanıcılara hem gönül rahatlığı hem de daha yüksek çalışma verimliliği sağlar.

Çözüm, İngiltere polisi ve zihinsel sağlık kurumları tarafından başarıyla denendi. Tutuklu ve hastaların ölümlerini azaltmak için erken müdahale önlemlerine olan gereksinim konusunda dünya genelinde artan bilince yanıt olarak Hanwha Techwin ve Oxehealth birlikte bir tutuklunun fizyolojik durumundaki ani, büyük bir değişimi gözetleyen personele hemen bildiren bir çözümü küresel olarak sunacaklar.

S: Bu teknoloji ortaklıklarına yüksek düzeyde önem veriyor gibisiniz.

C: Evet, gelecekteki başarımızda katkısı olan en önemli etkenlerden birinin WiseNet kameraların Açık Platform özelliklerinden yararlanan uzman çözüm sağlayıcılar ile çalışma stratejimizin bir sonucu olacağına inanıyoruz. Bu da müşterilerimizin bir kameralı güvenlik sistemine yatırım yapma konusunda maksimum fayda almalarını sağlayan çözümler sunmamızı sağlayacaktır. Ayrıca montaj süresi ve maliyetini azaltmanın yanı sıra kolayca yapılandırılan sorunsuz çözümler sunacaktır.


Bu Haberin Fotoğrafları
  • Sektörde Dev Birleşme


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın