Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
ABD ordusunun yeni süper lazer silahı, ATHENA - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

ABD ordusunun yeni süper silahı, dron avcısı ATHENA'nın ilk görüntüleri yayınladı!

Lockheed Martin tarafından üretilen süper lazer, insansız hava araçlarını tek hamlede vurarak düşürüyor.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
ABD ordusunun yeni süper silahı, dron avcısı ATHENA'nın ilk görüntüleri yayınladı!
Geçen ay New Mexico'daki White Sands Missile Range'de yapılan testlerde, Lockheed Martin tarafından geliştirilen 30 kilovatlık lazer silah sistemi beş insansız hava aracı vurdu.

Lockheed Martin'in prototip lazer silah sistemi dronları yüzde 100 başarı oranıyla vurarak, sistemin gelişmiş kontrol teknolojisinin ve bir katı hal lazerin insansız hava tehditlerini nasıl yok edebileceğini gösterdi.

ABD’li silah devi Lockheed tarafından üretilen zemin tabanlı ATHENA sistemi, araç üzerine monte edilebiliyor. İleriki yıllarda uçaklara, helikopterlere ve gemilerde de yüklenebileceği belirtiliyor. Spectrum Beam Combining (Spectrum Işın Birleştirmesi) adlı bir prosesi kullanan ATHENA, tek modlu lazer sistemiyle çalışıyor.  Tek ve yoğun bir lazer ışını oluşturmak için fiber optik aracılığıyla üretilen lazerleri kombine bir şekilde bir araya getiriyor. Böylece daha fazla fiber lazer alt birimi ekleyerek daha güçlü bir lazer sistemine olanak tanıyor.

Lockheed Martin'in 30 kW hızlandırılmış lazeri aynı zamanda kompakt bir Rolls-Royce turbo jeneratörü kullanıyor. ABD Ordusu, bu radikal lazer silahın, gökyüzünden gelen tehditlere karşı etkin koruma sağlayacağını umuyor.

Lockheed Martin'in Teknoloji Sorumlusu Keoki Jackson "Havadan hedeflere karşı White Sands'teki testler ölümcül prototipimizi doğruladı ve kendi test aralığında statik hedeflere karşı gördüğümüz sonuçları tekrarladı" dedi.

Lockheed’in hedefinde lazer silah sistemlerinin ardındaki teknolojiyi geliştirerek daha uzun bir mesafedeki tehditleri hedef alan ve savaş uçaklarına daha fazla koruma sağlayan bir silah var. Şirket şimdilik, sistemin hassaslaştırılmasına ve daha iyi model tahminleri üreterek lazer sistemlerinin iyileştirilmesine yardımcı olmak için test verilerini inceliyor.


Aşağıdaki videoda ATHENA'nın nasıl harekete geçtiğini gösteriliyor.

 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın