Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Uber' Londra'da Çalışamayacak. - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Uber Londra'da Çalışamayacak!

Londra Belediyesi ünlü araç çağırma servisi Uber'in taşımacılık lisansını yenilemeyeceğini duyurdu.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Uber Londra'da Çalışamayacak!
Dünyanın önde gelen araç çağırma servislerinden biri olan Uber’e Londra’da yasak geldi.  Uber’in çalışma lisansını ay sonunda yenilemeyeceğini açıklayan Transport for London, Uber’i başta kamu güvenliği olmak üzere, kurumsal politikalarında sorumlu olmamakla suçluyor. Ünlü şirketin lisansını kaybetmesindeki önemli nedenler arasında ‘’ Greyball’’ teknolojisini kullanması gösteriliyor.

Geçtiğimiz mayıs ayında Uber’e, Greyball yazılımını kullandığı için ABD’de soruşturma açılmıştı. Uber’in açıklamalarına göre Greyball, Uber’in “hizmet şartları ihlal eden insanları belirlemeye yardımcı olmak için kullanılıyor. Ancak yetkililere göre yazılım, şirketin yasaklı olduğu bölgelerde yetkililerin araçları tespit etmesini engellemek için kullanılıyor.

Uber tarafından yapılan ilk açıklamada şirket Greyball yazılımını kullandığını reddetmişti. Ancak Uber'in Avrupa Operasyonları Başkanı Pierre-Dimitri Gore-Coty, dolaylı yollardan da polsa şirketin yazılımı kullanmış olabileceğini söyledi.

Uberin çalışanlarına gönderdiği e-postada, Greyball'la ilgili şaibeli sebepler de dahil olmak üzere TfL'nin iddialarını reddettiğini yineledi. Greyball’un Uber kullanıcıları için farklı uygulama sürümlerini gösterebilmesini sağlayan bir teknoloji olduğu belirtildi. Uber'in Greyball'u nasıl ve niçin kullandığına ilişkin açıklamasının, lisans iptalinin bir nedeni olarak gösterildi.

Uber’e yapılan suçlamalar sadece Greyball ile sınırlı değil. Şirket, cinsel saldırıları Londra polisine bildirmediği gerekçesiyle suçlanıyor. Çalışanların resmi statüsü de Uber’in başını derde sokan konulardan biri. Uber, İngiltere'deki şoförleri serbest çalışanlar değil, işçiler olarak sınıflandırılan bir mahkeme kararına itiraz etmeye hazırlanıyor. Uber’in davayı kazanmaması halinde, sürücülere asgari ücret ve tatil gibi ek zorunluluklar getirilecek. Bu da Uber'in İngiltere'deki maliyetlerini önemli ölçüde artıracak.

Gore-Coty, Uber çalışanlarına itiraz süreci boyunca çalışmaya devam edebileceklerini söyledi. 3,5 milyon kullanıcı ve 40,000 sürücü ile Uber'in en büyük pazarlarından biri olan Londra'daki bu krizin nasıl çözümleneceğini önümüzdeki günler gösterecek.



Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın