Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
IBM, ABD Ordusu ile anlaştı. - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

IBM, ABD ordusu ile anlaştı. Yeni bulut hizmetlerinin maliyeti 135 milyon doları bulacak

33 ay süreyle imzalanan anlaşma ile ABD ordusuna yeni nesil siber güvenlik hizmetleri verilecek.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
IBM, ABD ordusu ile anlaştı. Yeni bulut hizmetlerinin maliyeti 135 milyon doları bulacak
IBM, ABD ordusuna bulut hizmetleri sağlamaya devam etmek için 33 aylık bir sözleşme imzaladığını açıkladı. Toplam maliyeti 135 milyon doları bulan sözleşme, IBM'in  2012'de ABD ordusuna bağlı LOGSA birimi ile imzaladığı bir önceki sözleşmenin devamı niteliğinde olacak.

Bir önceki sözleşme ile ABD ordusunun işletme maliyetlerinde 15 milyon dolar tasarruf etmesine yardım ettiğini söyleyen IBM, yeni sözleşmeyle benzer yönetim hizmetlerini sunmayı hedefliyor.

Yeni sözleşme ile mevcut sözleşmeye siber güvenlik ve bilişsel bilgi işlem hizmetleri eklendi. IBM, eski BT güvenlik standartlarının yerini alacak olan ve ABD hükümeti tarafından da kullanılan risk yönetimi çerçevesini (RMF) uygulayacak. LOGSA Komutanı Albay John D. Kuenzli, "Son dört buçuk yıl içinde LOGSA, bulutun tüm ticari ve teknik avantajlarından faydalandı. Şimdi, ticari bulut özelliklerini benimseyerek, hizmet olarak altyapıların ötesine geçiyoruz’’ dedi.

Sözleşme kapsamında IBM Watson platformu, bir aracın ne zaman bakıma ihtiyacı olacağını tahmin etmek ve diğer ordu varlıklarını görüntülemek için analitik bir araç kullanacak. IoT ve endüstriyel ürünler grubunun bir parçası olan Watson çözümü, cihazlardan toplanan bilgileri izleyip, analiz ederek raporlayacak. Ekipman ve cihazların bakım prosedürlerini de zamanlayan entegre bir çözüm olan Watson, IBM’in PMQ sistemine de sahip.
 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın