Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Bilgisayar Korsanları 1000’den Fazla Kişinin Görüntülerini Sızdırdı - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Bilgisayar Korsanları 1000’den Fazla Kişinin Özel Ev Görüntülerini İnternete Sızdırdı

Polis 14 bilgisayar korsanını, IP kameralara saldırdıkları ve kullanıcıların videolarını çevrimiçi yayınladıkları gerekçesiyle tutukladı.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Bilgisayar Korsanları 1000’den Fazla Kişinin Özel Ev Görüntülerini İnternete Sızdırdı
Olay Güney Kore’nin Gyeonggi eyaletinde meydana geldi. Polis teşkilatından yapılan açıklamaya göre şüpheliler, evlere ve dükkanlara yerleştirilen 1.402 adet IP kameraya saldırdı. Nisan ve Eylül ayları arasında gerçekleşen saldırılarda kameralara 2.354 kez erişen korsanlar, kullanıcıların özel hayatlarını yakından izledi. Eyalet polisi  el koyduğu donanımlarda, çok sayıda kadının çıplak görüntülerinin ele geçirildiğini açıkladı. Elde edilen görüntülerden 35 kurbanın kimliği doğrulanırken, saldırıdan çok daha fazla kişinin etkilendiği tahmin ediliyor.

Şüpheliler ilk sorgularında, kamera sistemlerine girmenin çok kolay olduğunu, özellikle ev kullanıcılarının IP kameralarına ‘’kolay tahmin edilir’’ şifreler atadıklarını ve bu yolla sistemlere erişebildiklerini söyledi. Polis teşkilatı yaptığı açıklamada, IP kamera kullanıcılarını uyararak, bu gibi saldırılardan korunmak için  "tahmin edilmesi zor" şifrelerin seçilmesi, sistemin düzenli olarak güncellemesi ve kontrol edilmesi gerektiğini söyledi.

Saldırganlar IP kameraları ve ağa bağlanan akıllı cihazları hedef alıyor
Geçtiğimiz yıl yaşanan ve Mirai zararlı yazılımının kullanıldığı geniş çaplı saldırıdan, tüm dünyada milyonlarca kişi etkilenmişti. Çok sayıda güvenlik kamerasının servis dışı kaldığı saldırının ardından, birçok üretici zor durumda kalmıştı. Uzmanlara göre saldırıların bu denli büyük kitlelere ulaşmasında, kimlik denetimi uygulamalarının yetersizliği yatıyor.


Birçok kamera risk altında
Siber güvenlik ve anti-virüs şirketi Bitdefender, geçtiğimiz aylarda yayınladığı araştırma ile 100.000'in üzerinde IP kameranın saldırılara açık olduğunu ve Çinli Shenzhen Neo Electronics şirketi tarafından üretilen iki kamerada bazı zayıf noktalar tespit ettiğini açıkladı. Üstelik risk altında olan kameralar sadece Çin malları ile sınırlı değil. Yapılan açıklamada, Neo Electronics’in kullandığı yazılımı, adı açıklanmayan ‘’güvenilir’’ bir Alman üreticinin de kullandığı belirtilirken, güvenlik açığının tahmin edilenden daha ciddi boyutlarda olduğunun altı çizildi.




Uzmanlar uyarıyor
Ağa bağlanan akıllı cihazların güvenliği sağlamak için kullanıcıların güvenilir markalara odaklanması, güvenlik protokollerini detaylı olarak incelemeleri ve güncelleştirme opsiyonuna sahip ürünleri tercih etmeleri öneriliyor. Saldırganların kolay tahmin edilebilen ve fabrika ayarları ile beraber gelen şifrelerden faydalandıklarını söyleyen uzmanlar, kullanıcıları şifre güvenliği konusunda uyarıyor.



Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın